Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2013 13:00

Опозиція просить Конституційний Суд розтлумачити законність ситуації з Власенком

Опозиція просить Конституційний Суд розтлумачити законність ситуації з Власенком
В опозиції закликали не реєструвати наступних нардепів до рішень ЄСПЛ і КС. Фото: durdom.in.ua

Опозиція сьогодні вранці направила подання до Конституційного Суду, аби той офіційно розтлумачив, наскільки можливе винесення судових рішень у справах, на кшталт ситуації Сергія Власенка.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це на засіданні погоджувальної ради сказав керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"З огляду на це, ми звертаємо увагу Центральної виборчої комісії і керівництво парламенту на те, що рішення Європейського суду з прав людини (у справі Власенка - Gazeta.ua) легко спрогнозувати. Тому до того моменту, поки не будуть винесені рішення як Євросуду, так і Конституційного Суду України, будь-яка реєстрація наступного народного депутата означає, що в парламенті буде два народні депутати, які пройшли по одному й тому ж списку", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак заявив, що особисто з Власенком не спілкувався про сумісництво

За словами Яценюка, опозиція вимагає, аби була створена тимчасова слідча комісія, яка має розслідувати факти зловживань на п'яти проблемних округах, а також незаконне позбавлення Сергія Власенка статусу народного депутата.

У свою чергу спікер Володимир Рибак попросив депутатів надати прізвища тих парламентарів, які ввійдуть до складу комісії. І зауважив, що на цьому тижні питання може бути розглянутим.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція просить Конституційний Суд розтлумачити законність ситуації з Власенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути