четвер, 08 листопада 2012 17:50

"Опозиція поговорить з Колесніченком: чи це буде бесіда Фаріон, чи спортивні вправи інших депутатів" - нардеп

"Опозиція поговорить з Колесніченком: чи  це буде бесіда Фаріон, чи спортивні вправи інших депутатів" - нардеп
Остап Семерак про Колесніченка: "Прогнозувати дії неадекватних політиків важко". Фото: news2000.com.ua

Опозиціонери у новій Верховній Раді роз'яснять Вадиму Колесніченку та іншим "регіоналам" мовне питання: чи бесідою Ірини Фаріон, чи "спортивними вправами" інших нардепів.

Так народний депутат Остап Семерак прокоментував Gazeta.ua те, що "регіонал" Вадим Колесніченко вимагає в Національної комісії з держрегулювання в галузі зв'язку та інформатизації відкликати ліцензію ТОВ "Інтертелеком" за порушення Закону України "Про засади державної мовної політики".

"Звичайно, Колесніченко буде намагатися використовувати цю тему для своїх перспективних політичних справ. Але оператор, якого він намагається притягнути до відповідальності є національним оператором і повинен звичайно надавати послуги згідно з Конституцією України, а не згідно з якимось документом, який Колесніченко називає законом, який прийнятий з кардинальним порушенням регламенту і Конституції", - підкреслив він.

Тому, на думку Семерака, депутати Верховної Ради повинні "припинити займатися власним піаром, а більше займатися конструктивними справами і не дратувати суспільство".

"Нічим це не закінчиться. Бо оператор мобільного зв'язку є загальнонаціональним і він не надає послуги регіональним оператором. Колесніченко і вся ця братія мають відкрити Конституцію України і почитати, що законом України передбачено, що єдиною державною мовою є українська", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко вже дошкуляє бізнесу за невиконання мовного закону

Відповідаючи на запитання, чи не може у майбутньому посилитися тиск на підприємців через "мовний" закон і такі випадки будуть тільки збільшуватися, Семерак запевнив, що опозиція у новій Верховній Раді врешті розбереться з такими діями "регіоналів".

"Прогнозувати дії неадекватних політиків напевно тяжко. Очевидно, він буде намагатися це робити. Але я дуже сподіваюся на моїх колег, які будуть працювати у наступному парламенті з трьох опозиційних українських сил, що їм вистачить наснаги показати і виправдати ту довіру, яку український народ їм висловив. Чи це буде політпросвітницька бесіда пані Ірини Фаріон, знаного фахівця у лінгвістиці, чи це будуть якісь спортивні вправи інших депутатів — подивимося", - підкреслив він.

Цю тему, на думку нардепа, після виборів не облишать: "Після цих виборів почнуться наступні вибори — президентські, місцеві, парламентські. І цей цикл ніколи не закінчується. Вибори починаються на наступний день після закінчення попередніх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко про опозицію: не виправдав довіру народу - звільняй галявину

Нагадаємо, що Колесніченко вимагає притягнути до відповідальності працівників ТОВ "Інтертелеком" за те, що вони не дають можливості громадянам укладати договір російською мовою. Такі дії з боку ТОВ "Інтертелеком" Вадим Колесніченко вважає грубим нехтуванням прав людини і порушенням Закону України, який він і розробив - "Про засади державної мовної політики".

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція поговорить з Колесніченком: чи це буде бесіда Фаріон, чи спортивні вправи інших депутатів" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути