середа, 24 жовтня 2012 15:17

Якщо гуманітарна агресія буде продовжуватись, Україна взагалі може зникнути - професор Василенко

Якщо гуманітарна агресія  буде продовжуватись, Україна взагалі може зникнути - професор Василенко
Фото: radiosvoboda.org

Якщо гуманітарна політика буде такою, як зараз, через тридцять років українська мова та українська держава загалом можуть зникнути.

Про це на круглому столі у Києві сказав професор, доктор юридичних наук Володимир Василенко.

"Зараз ведеться широкомасштабна війна на знищення не тільки мови, а України загалом. Проти України ведеться гуманітарна агресія. І мовно-культурна складова є лише її частиною. Ця війна ведеться у вигляді спецоперацій, тут задіяні всі російські спецслужби, кинуті колосальні матеріальні ресурси", - наголосив він.

Василенко переконаний, що якщо зараз всі патріотично налаштовані сили не об'єднаються, то Україна може зникнути.

"Ситуація зараз дуже складна і загрозлива. Сподіватися на те, що українська мова і нація незнищенні, не доводиться. При бажанні і наявності ресурсів, можна знищити все, що завгодно. В тому числі мову і Україну. Якщо така політика буде продовжуватися, то через тридцять років українська мова буде взагалі відсунута на переферію. Вона вийде з ужитку. Якщо ми будемо сподіватися тільки на Божу волю, і нічого не робити, то настане кінець і Україні і українській нації",- сказав він.

Василенко закликав всі патріотичні сили та громадські організації активізуватися і не допустити цього.

"Якщо більшість у парламенті матимуть опозиційні сили, то можна сподіватися, що закон Колесніченка- Ківалова буде ліквідовано і навіть прийнято новий мовний закон. Та навіть за цього сценарію треба докласти максимально зусиль. До цього часу жоден президент і жоден уряд не приділяли достатньо уваги гуманітарній та мовній політиці. Це треба виправляти", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо гуманітарна агресія буде продовжуватись, Україна взагалі може зникнути - професор Василенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути