Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2012 17:19

Опозиція обіцяє "Регіонам" таке протистояння через Митний союз, яке вони й уявити не можуть

Опозиція обіцяє "Регіонам" таке протистояння через Митний союз, яке вони й уявити не можуть
Андрій Парубій про співробітництво з ЄС та Митним собзом: "Не можна бути частково вагітним". Фото: news.liga.net

Будь-які домовленості з Митним союзом суперечитимуть українському законодавству.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Парубій.

Говорячи про те, чи можливо, що президент Віктор Янукович у Москві домовиться про вступ України до Митного союзу, він наголосив:

"Янукович не уповноважений самостійно підписувати такі документи. Він може підписати меморандум, якийсь документ, який ніби направляє Україну у тому напрямку. Але який би він документ не підписав, він буде незаконним, якщо він буде стосуватися вступу до Митного союзу. Оскільки в ключових документах, які визначають зовнішню політику України, навіть у тому документі про засади зовнішньої політики, який приймала Партія регіонів, зазначено, що для України ключовим та стратегічним є європейський напрямок розвитку".

Парубій наголосив: "Україна не зможе одночасно мати зону вільної торгівлі з Євросоюзом і бути у Митному союзі. Фактично, якщо Янукович робитиме кроки до вступу України до Митного союзу, то це можна буде розглядати як державний заколот, і це йтиме у супереч із законом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членство України у Митному союзі більше хвилює Москву, ніж Київ — Огризко

Нардеп переконаний, що навіть часткова співпраця з Митним союзом суперечитиме європейському напрямку.

"Не може вона бути і там, і там одночасно. Не можна бути напіввагітним і частково там, частково там. Це таке окозамилювання, яке вони намагаються подати людям: що ми трошки будемо і там, і там. Це два документи, які фактично є взаємовиключені (ЗВТ з ЄС та з Митним союзом — ред.). Або Україна гармонізує своє законодавство, податки і все інше з Євросоюзом, або з Митним союзом, де зовсім інші умови. Перед Україною зараз стоїть вибір — або там, або там", - підкреслив парламентар.

Парубій запевнив, що в разі таки підписання Януковичем якихось домовленостей з Митним союзом, опозиція не дозволить провести це через парламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада імітувала євроінтеграційний процес України – експерт

"Якщо він (Янукович) захоче подібні речі проводити через парламент, то я впевнений, що опозиція буде діяти так, як має діяти кожен патріот, захищаючи незалежність своєї держави. Бо вступ до Митного союзу фактично є поверненням України до Російської імперії. Тому, думаю, в парламенті буде надзвичайно гостре протистояння, яке собі не може навіть уявити Партія регіонів і тому, звичайно, їм не вдасться протягнути подібний законопроект через Верховну Раду України", - підкреслив він.

Нардеп додав: "Якщо Янукович захоче рухати Україну у цьому напрямку, то це можна буде сприймати тільки як державний заколот. І це має бути підставою для негайного імпічменту президенту".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція обіцяє "Регіонам" таке протистояння через Митний союз, яке вони й уявити не можуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

176

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути