понеділок, 14 січня 2013 10:22

Опозиція обіцяє покарати фальсифікаторів переписки дочки Тимошенко

Опозиція обіцяє покарати фальсифікаторів переписки дочки Тимошенко
У "Батьківщині" закликали не читати особисту переписку Жені Тимошенко. Фото: obozrevatel.com

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до закордонних правоохоронців за фактом протиправної публікації та фальсифікації особистої переписки Євгенії Тимошенко та Григорія Немирі.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

Сам факт публікації сфальсифікованої переписки Євгенії Тимошенко, як і раніше Григорія Немирі, в "Батьківщині" вважають свідченням того, що влада усвідомила нікчемність, безперспективність та бездоказовість висунутих проти Юлії Тимошенко звинувачень, а тому взялася за дискредитацію найближчого оточення Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін перевірить фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" - в опозиції побачили змову

"Факт публікації та фальсифікації особистої переписки Євгенії вчергове засвідчив цинізм, аморальність та антидемократичність владної команди, яка не гребує нічим у своїх методах діяльності, навіть здійсненням кримінальних злочинів", - йдеться в заяві.

В опозиції підкреслили, що дії організаторів та виконавців публікації та фальсифікації переписки трактуються як злочин та підпадають під дію як українського кримінального законодавства, так і міжнародного права.

"Ми усвідомлюємо, що чекати справедливості від українських органів правосуддя марно, оскільки саме вони на чолі з Януковичем і є організаторами і співучасниками цього чергового злочину з серії політичних репресій. Тому ми звернулися до правоохоронних органів інших країн, громадяни яких постраждали від факту публікації", - розповіли в "Батьківщині".

"Так, заяви про злочин вже почали розслідувати правоохоронці США, Великобританії та Німеччини. Крім того, всі співрозмовники Євгенії з незаконно оприлюдненої переписки з власної ініціативи звернулися до правоохоронців своїх країн", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Януковича не сильно хвилює стан здоров'я Тимошенко"

В опозиції наголосили, що особливим цинізмом замовників злочину є те, що опублікована інформація містить як правдиві епізоди, так і вигадані від першого до останнього слова. Якщо опублікована переписка Григорія Немирі повністю сфальсифікована, то листування Євгенії Тимошенко містить як правдиві повідомлення, так і частково або повністю вигадані.

"Ми вже встановили, що власник доменних імен сайтів zhuzhaleaks.com та nemyrialeaks.com  - один і той самий, а інтернет-провайдером цих сайтів теж є одна фізична особа, зареєстрована у Києві. Це свідчить про системність та замовний характер публікації фальсифікацій", - наголосили в опозиції.

"Батьківщина" також звернулася до журналістів та українських громадян з проханням не ставати співучасниками злочину та не розповсюджувати особисту переписку Євгенії Тимошенко.

"Просимо вас не уподібнюватися до зграї шакалів, для яких норми моралі та межі приватності - це порожні звуки. Віримо в те, що вихованість та повага до таємниці приватної переписки для вас мають більше значення, ніж сенсаційні заголовки, тому що жертвою такої злочинної та аморальної атаки може стати кожен з вас", - наголосили в опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція обіцяє покарати фальсифікаторів переписки дочки Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути