Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 13:59

Кузьмін перевірить фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" - в опозиції побачили змову

Кузьмін перевірить фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" - в опозиції побачили змову
Ренату Кузьміну порадили займатися перевіркою фальсифікацій на виборах. Фото: ukrgazeta.com

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін зібрався перевірити джерела фінансування "Батьківщини" на виборах. За його інформацією, до цього причетні офшори. Інформація про це з'явилась сьогодні у ЗМІ.

В свою чергу "бютівець" Володимир Бондаренко радить генпрокуратурі почати перевірки із загальновідомих фактів підкупу і фальсифікацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США запевнили, що в них немає жодного "чорного списку" українських високопосадовців

"Люди бачили, скільки було фальсифікацій, підкупу та інших порушень законодавства. І вони запитують: а чому немає ніяких справ? Тому Кузьміну та іншим треба в першу чергу розслідувати це. Зокрема, і мою заяву. Я в електронному варіанті передав списки тисяч людей, які були включені в піраміду підкупу штабом Олександра Пабата, який фінансувався в тому числі й окремими олігархами. Також є мій запит про розтрату державних бюджетних коштів: абсолютно непотрібне фарбування дитячих майданчиків напередодні зими за 50 тисяч кожен. Усе це поки що залишається в системі затягнутої переписки. Це свідчить про свідоме небажання розслідувати ці речі. Багато таких питань виникло по реальному підкупу в округах і Засухи, і Пилипишина і багатьох інших", - нагадав політик.

Замість цього "він висмоктує інформацію з пальця", вважає Бондаренко.

"Шукає привід, щоб із хворої голови звалити на здорову. Кузьмін має таку професійну звичку, що відмічено вже й міжнародною спільнотою в частині заборони його в'їзду в США. Можливо, скоро йому заборонять в'їзд і в Європу також", - припустив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін каже, що в усіх порушеннях у справі Тимошенко винен старий кодекс

"Кузьмін виконує політичне замовлення цієї влади по дискредитації лідерів "Батьківщини", самої партії та інших опозиційних сил, - додав нардеп. - Він це виконує вже такими методами, які й на голову вже не налазять".

Бондаренко запевняє, що ніякого фінансування з офшорів в "Батьківщину" не надходило.

"Про що ви говорите? Наприклад, я на округ не отримав жодної копійки фінансування. Доводилося обходитися своїми силами. Я не бачу розвороту кампанії "Батьківщини" в цілому. Були кілька видів скромних бігбордів в невеличкій кількості і все. Нехай він краще розбереться, хто фінансував Наталію Королевську. Бо ті, хто фінансував олігархічних ставлеників, всі сидять в офшорах", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін перевірить фінансування виборчої кампанії "Батьківщини" - в опозиції побачили змову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути