субота, 17 березня 2012 08:05

Опозиція не пішла ну зустріч із Януковичем, бо не хотіла говорити із його масовкою - Турчинов

Опозиція не пішла ну зустріч із Януковичем, бо не хотіла говорити із його масовкою - Турчинов

Опозиція не погодилася на запропонований президент Віктором Януковичем формат зустрічі, бо хотіла отримати відповіді на свої запитання, а не спілкуватися із масовкою.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Він пояснив, що депутати більшості всі свої рішення пояснюють  тим, що "дали наказ, або так треба, так від нас вимагають".

"Тобто, всі рішення в Україні ця більшість, ця влада приймають з дозволу виключно однієї людини – президента Віктора Януковича. Щоб не спілкуватися із масовкою, від якої нічого не залежить, яка виконує рішення, навіть іноді не розуміючи, що вони роблять, представники опозиції в парламенті стали вимагати зустрічі із президентом Януковичем", - пояснив він.

Він додав, що опозиція хотіла запитати у голови держави: "чому він веде Україну до міжнародної ізоляції, чому він перетворює країну на тоталітарний якийсь анклав, чому в Україні не працює Конституція, не працюють закони, чому в Україні політичні репресії, і багато інших запитань, на які треба вже давати відповідь пану Януковичу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" не зрозуміли, чому Янукович так їх боїться

"Ми хотіли, щоб на цій розмові була преса, щоб можна було почути відповіді на питання. Замість того, довго думаючи, якби зірвати цю зустріч,запропонував опозиції формат просто бути присутніми на зустрічі Януковича зі своїми фракціями, які нічого не вирішують", - наголосив він.

Турчинов додав, що опозиція просила формат, щоб хоча б по 10 осіб від кожної опозиційної фракції були присутні на цій зустрічі, але їм сказали, що це забагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче говорити з Януковичем тет-а-тет без фракцій більшості

"І в результаті запропонували тільки лідерам фракцій бути присутніми на зустрічі президента з його масовкою. Наші депутати не хочуть брати участь у масовках, в декораціях цієї влади. Нам потрібна була не можливість послухати в черговий раз, що розкаже представникам парламентських фракцій пан Янукович. Нам треба було спілкуватися, задавати питання і чути відповідь", - підкреслив перший заступник голови партії "Батьківщина".

Він наголосив, що діалог запропонованим Януковичем форматом не передбачався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко

"На зустріч давали півгодини, із них 20 хвилин виступав Янукович і по одній хвилині можна було отримати кожному із виступаючих керівників фракцій. Це формат для того, щоб розмова не відбулася. Це формат, який просто робив цю зустріч такою, яка втрачала будь-який сенс", - підкреслив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не пішла ну зустріч із Януковичем, бо не хотіла говорити із його масовкою - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути