понеділок, 05 березня 2012 11:52

Опозиція хоче говорити з Януковичем тет-а-тет без фракцій більшості

Опозиція хоче говорити з Януковичем тет-а-тет без фракцій більшості

Опозиційні сили наполягають на публічній зустрічі з президентом Віктором Януковичем без залучення провладних фракцій, говориться у спільній заяві лідерів фракцій "НУ-НС" Миколи Мартиненка і "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем'якіна.

"Після наших публічних звернень прес-служба президента повідомила про його намір провести зустріч на початку наступного тижня. Однак президентська адміністрація вирішила змінити формат і "заговорити", нівелювати гострі і неприємні для Януковича питання. А це - знищення демократії, політичні переслідування, невиконання резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, соціально-економічні провали влади", - заявили опозиціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" вважає, що зустріч з Януковичем нічого не дасть: буде демагогія

У заяві наголошується, що в опозиції є чіткі пропозиції і законодавчий пакет першочергових кроків для виправлення ситуації у країні. "І якщо президент має волю до відвертої і відкритої бесіді з опозицією, якщо він не буде ховатися за спинами своїх союзників, тоді ми підтверджуємо свою готовність до негайної зустрічі. Об'єднана опозиція готова делегувати своїх представників у будь-який момент і хотіла б бачити з іншого боку саме президента, який сконцентрував у своїх руках всю владу", - підкреслили автори листа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карасьов: "Янукович має зустрітись із опозицією - це обом сторонам потрібно"

Якщо Янукович буде наполягати на форматі "всі фракції", то це означає тільки одне - його небажання навіть спілкуватися з опозицією, наголошується у заяві.

"Опозиція категорично проти того, щоб залучати до нашої зустрічі з президентом провладні фракції. Парламентська більшість є чисто технічним виконавцем волі президента і голосує як скажуть, він може спілкуватися з цими фракціями хоч кожен день. Ми не хочемо, щоб важлива розмова про майбутнє країни перетворилася на фарс, який країна регулярно бачить у Верховній Раді у виконанні провладних депутатських фракцій", - підсумували Мартиненко і Кожем'якін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко

Нагадаємо, опозиція неодноразово вимагала зустрічі з президентом. У свою чергу, у суботу прес-служба голови держави повідомила, що Янукович готовий зустрітися "з керівниками депутатських фракцій, в тому числі опозиційних" на початку тижня.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче говорити з Януковичем тет-а-тет без фракцій більшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути