середа, 18 вересня 2013 23:20

Опозиція навряд чи захистить результати президентських виборів — політолог

Опозиція навряд чи захистить результати президентських виборів — політолог
Костянтин Матвієнко Фото: inpress.ua

Опозиція має запропонувати до президентських виборів 2015 року єдиних кандидата, команду та програму. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Костянтин Матвієнко.

"Ми бачимо, що три опозиційні політичні партії ("УДАР", "Свобода", "Батьківщина" — ред.) вже зараз перебувають між собою в конкуренції. Чи зможуть вони в другому турі захистити результати виборів — це сумнівно. Як на мене, все-таки було б більш правильним, щоб опозиція запропонувала єдину команду, єдину програму і звичайно єдиного кандидата в президенти", - розповів Матвієнко.

За прогнозами політолога, у другий тур може вийти лідер "УДАРу" Віталій Кличко.

"Єдиний кандидат має бути, якщо буде однотурова система. Ймовірно, що правляча більшість може спробувати запропонувати цю однотурову систему. Якщо буде два тури, то в цьому разі вже зараз можемо спрогнозувати представник якої політичної сили вийде в другий тур. Якщо буде балотуватися сама Юлія Володимирівна, що малоймовірно, то в цьому разі це буде за нею. Якщо ні, то це буде Віталій Кличко", - зазначив він.

"Зараз є набір людей - Тимошенко, Яценюк, Кличко, Тягнибок. Менші шанси мають такі персонажі, як Катеринчук, Порошенко. Хоча, якби поставили на когось нового, то шанси були б кращі. У Кличка залишається проблемою перспектива його реєстрації. Хоча, партія "УДАР" говорить, що жодної проблеми немає. Але через те, що про це так багато і довго говорять у мене особисто викликає занепокоєння. У Яценюка великі іміджеві проблеми і йому складно. Тимошенко не відомо чи зареєструють так само, як і Кличка. Отже, вони свідомо роблять все можливе, щоб ніякий інший кандидат взагалі не з'явився на цьому обрії", - додав він.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко вважає, що опозиція не повинна висувати єдиного кандидата на виборах президента у 2015 році. Екс-прем'єр заявляла, що опозиція має п'ять кандидатів у президенти, які сприймають її конкурентом.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція навряд чи захистить результати президентських виборів — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути