понеділок, 11 листопада 2013 14:15

Опозиція може підтримати "тюремні канікули" Тимошенко - політолог

Опозиція може підтримати "тюремні канікули" Тимошенко - політолог
Фото: lenta-ua.net

Політолог Михайло Погребинський переконаний, опозиція може підтримати "тюремні канікули" колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Більшість може підтримати лише той законопроект, який виглядає як певні канікули. Тобто Тимошенко зможе поїхати на лікування, але коли повернеться, то продовжить відбувати покарання. І є ймовірність підтримки такого законопроекту опозицією", - наголосив експерт.

Водночас, на його думку, "складно уявити, що влада погодиться на інші варіанти. Тим паче із 13 членів комісії лише п'ять із опозиції, Тому більшість не пропустить через комісію жоден законопроект, який фактично Тимошенко дозволяє скоротити строк".

"Думаю, що вони таки відновлять роботу парламенту в середу. І якщо узгодять такий варіант закону, то може й проголосують за нього", - резюмував він

Нагадаємо, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності збереться на позачергове засідання 11 листопада о 15:00, щоб розглянути пропозиції, які напрацює тимчасова робоча група щодо законопроекту про лікування Юлії Тимошенко.

Нардепи мали розглянути декілька законопоектів, які стосуються вирішенян питання Тимошенко. Зокрема, законопроект № 3479, який подали троє керівників опозиційних фракцій, проект закону № 3461 авторства народного депутата Анжеліки Лабунської та законопроект № 2453а Сергія Міщенка.

22 жовтня Міщенко зареєстрував у Верховній Раді зміни до свого законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Змінами пропонується передбачити, що суд, у зв'язку з хворобою засудженого, може відтермінувати покарання особи на термін його лікування за кордоном. Термін відтермінування у загальний строк покарання пропонується не включати.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція може підтримати "тюремні канікули" Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути