понеділок, 05 листопада 2012 18:12

Опозиція має врахувати всі плюси і мінуси "обнулення" списків - експерт

Опозиція має врахувати всі плюси і мінуси "обнулення" списків - експерт
Олексій Гарань. Фото: glavred.info

Опозиція може скласти свої мандати, але це породить політичну кризу.

Про це Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань, коментуючи заяви представників опозиційних сил щодо перевиборів у зв'язку з тотальними фальсифікаціями.

"Цей варіант зараз обговорюється. Наскільки розумію, там є дві складові — юридична і політична. Юридична — шукаються правові можливості для цього кроку. В Конституції є норма, що парламент є працездатний, якщо присягу прийняли дві третини депутати. Опозиція має більше, ніж одну третину. Якщо її представники не приймуть присягу, то парламент буде неконституційним", - пояснив він.

Експерт підкреслив, що якщо опозиція таки піде на "обнулення" своїх списків, то це буде сильним тиском на владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокидається громадська думка на місцях, а це дуже сильна зброя - Небоженко про проблемні округи

"Це означає, що продовжує працювати старий парламент. Але це створює політичну кризу і створює сильний тиск на владу. А далі починаються рахуватися плюси і мінуси. Мені важко сказати, що в цьому рішення є. Це свідоме загострення ситуації, це спроба тиску на владу, спроба показати, що ця влада таки діяла фальсифікаторськими методами, і це правда, що вона порушувала закон, навіть той, що був прийнятий в ході цих виборів", - наголосив він.

Гарань додав: "А далі — це політика. В політиці деякі речі дуже важко прогнозувати, наскільки це вдасться, наскільки це буде ефективно. Принаймні, зараз вони це обговорюють як один із варіантів".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має врахувати всі плюси і мінуси "обнулення" списків - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути