четвер, 26 квітня 2012 16:59

Опозиція Київради: "Це допоможе Андріївському узвозу, як мертвому припарка"

Опозиція Київради: "Це допоможе Андріївському узвозу, як мертвому припарка"
Фото: obozrevatel.com

Київрада відмовилась внести зміни до Статуту територіальної громади столиці, якими передбачалась розробка і затвердження статутів вулиць.

Цей проект рішення розроблений Київською міськадміністрацією після скандалу зі знесенням на Андріївському узвозі історичних будівель. Про це Gazeta.ua заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму, "бютівець" Олександр Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці зруйновних будівель на Андріївському влаштують археологічні розкопки

"Зміни до Статуту територіальної громади не передбачені чинним законодавством. Це допоможе Андріївському узвозу, як мертвому припарка. Потрібно Верховній раді змінювати Закон "Про столицю". Київрада має звернутись до парламенту з проханням ухвалити ще й містобудівний закон, який дозволяє місцевій владі зберігати історичні місця та вулиці Києва. Якщо цього не зробити, то територіальна громада міста зможе хіба що пікетувати скандальні забудови, як вона це й робила досі", - розповів Бригінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Андріївському узвозі хочуть знести ще 2 будинки

За зміну Статуту територіальної громади столиці проголосували лише 74 з 104 депутатів Київради. Для ухвалення рішення потрібно не менше 80. Не голосували "бютівці" та партія Віталія Кличка "Удар".

"Ми погоджували це питання з громадськістю. Люди проти, тому що це не відповідає закону, що кожна вулиця повинна мати свій статут. Андріївський узвіз вже внесений до переліку історичних вулиць. Просто потрібно дотримуватись діючого законодавства. Написання ще одного зайвого документу не захистить вулицю. Це відволікання уваги громадськості. Ніби то ми однією рукою руйнуємо, а іншою пишемо статут, який не грає ніякої ролі", - наголосила депутат з партії "Удар" Наталія Новак.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Київради: "Це допоможе Андріївському узвозу, як мертвому припарка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути