пʼятниця, 08 лютого 2013 17:30

Опозиція імітує діяльність, щоб переконати українців у своїй ефективності - експерт

Опозиція імітує діяльність, щоб переконати українців у своїй ефективності - експерт
На думку політолога, українці скептично ставляться до таких кроків, як ініціювання імпічменту. Фото: ua.golos.ua

Опозиціонери пропонують законопроект про імпічмент президента, щоб продемонструвати, що вони "хоч щось" роблять.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Це піарівські кроки, які опозиція полюбляла завжди. Колись у Москві опозиція неодноразово намагалася зробити імпічмент Єльцину. Ми пам'ятаємо ігри з імпічментом Кучми. Але в наших специфічних умовах реалізувати цю технологію неможливо, якщо в опозиції не вистачає голосів. Залишається лише простір для гучних заяв, демонстрації того, що влада є антинародною. Це, швидше за все, така політична технологія, яка намагається дати оцінку владі. Вони цим стверджують, що влада заслуговує імпічменту, але з певних причин цього імпічменту не буде. У пострадянських країнах неодноразово цю технологію використовували - ініціювання законопроектів, імпічменту. Але практично воно з певних причин ніколи не реалізовувалося", - наголосив він.

На думку політолога, українці скептично ставляться до таких кроків, як ініціювання імпічменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зареєструвала законопроект про імпічмент президента

"Коли є заява, але вона ніяк не матеріалізується, люди ставляться до цього скептично. Опозиція зараз не демонструє, що вона ефективна. Що, якщо вона щось задумає, то це буде виконано. Навіть, якщо ця ініціатива буде достатньо сильно розкручена, навряд чи це сильно вплине на суспільні настрої", - сказав політолог.

Він також додав, що "опозиціонерам потрібно хоч щось робити".

"Їм треба, аби люди бачили, що вони не сидять, склавши руки, і саме ця блокада Верховної Ради доводить цю думку. Вийшли "ударівці" і натягли червоні светри, щоб дивилися, щоб бачили - це УДАР. Я ж дивлюся поточні події, моніторинг медіа, УДАР поводиться мляво. У регіонах не працюють. Їм треба показати, що вони щось роблять. На кшталт цього і ця позиція з імічментом. Це - імітації дії. Ситуація така, що виборця потрібно переконувати, що опозиція не лише інша за політичної якістю від влади, але ще й здатна на якісь дії", - говорить він.

Золотаьов додав: "Коли проводять фокус-групи у регіонах, то вони показують, що люди думають про опозицію: "Вони можуть тільки поговорити, але не можуть нічого змінити". Треба людей переконувати в іншому. Їхні "піарники" їм пропонують такі шляхи".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція імітує діяльність, щоб переконати українців у своїй ефективності - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути