понеділок, 17 червня 2013 10:01

Опозиція хоче кримінально карати за "втягування в політичну проституцію"

Опозиція хоче кримінально карати за "втягування в політичну проституцію"
У ВР хочуть ввести кримінальну відповідальність за "політичне сутенерство". Фото: svit24.net

Парламентська опозиція запропонувала Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за "політичне сутенерство" і "втягування в політичну проституцію".

Відповідні зміни до кримінального кодексу запропонували депутати від "Батьківщини" Людмила Денисова й Андрій Сенченко, передає Комерсант-Україна.

"Існує ст. 303 Кримінального кодексу - "сутенерство й втягнення в проституцію". Я запропонував доповнити її ще одним пунктом - про політичне сутенерство й проституцію. Прикладів підкупу депутатів у нас у парламенті маса - у минулому скликанні це довів Роман Забзалюк, що працював під прикриттям в іншій фракції", - заявив Сенченко.

Автори документа пропонують вважати політичною проституцією "зміну політичних поглядів або відступ від передвиборної програми під тиском влади, за гроші або інші преференції".

"Якщо за політичну проституцію депутат має нести політичну відповідальність, його дії оцінять виборці на виборах, то політичне сутенерство - інша справа! Це явище виражається в погрозах, спробах впливу на бізнес або родину депутата, підкуп депутатів. Ті, хто цим займається, повинні нести кримінальну відповідальність - від п'яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - підкреслив Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов нарахував у "Батьківщині" 25 нових "тушок"

Сенченко відзначив, що ціль прийняття документа - боротьба з переходом депутатів від опозиції до парламентської більшості.

Представники Партії регіонів виступили проти прийняття законопроекту.

"Видно, в опозиції криза жанру, раз вони вже почали гумором займатися! У такому випадку потрібно передбачити довічне покарання для тих, хто включав у списки депутатів, які перемінили політичну позицію - тому що у всякої "тушки" є "мама"!", - заявив "регіонал" Володимир Олійник.

Ініціативу представників "Батьківщини" підтримали й не всі опозиційні фракції.

"Немає таких понять, як політична проституція й політичне сутенерство - тут мова йде про відповідальність народних депутатів. Думаю, що із цим явищем варто боротися іншими способами - наприклад через бюджетне фінансування партій. Коли в нас у цьому питанні все буде прозоро, необхідність у подібних пропозиціях відпаде", - заявив "ударівець" Віктор Чумак.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче кримінально карати за "втягування в політичну проституцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути