неділя, 09 вересня 2012 17:56

Опозиція 10 вересня пікетуватиме Вищий адмінсуд, вимагаючи судити Януковича

Опозиція 10 вересня пікетуватиме Вищий адмінсуд, вимагаючи судити Януковича
За словами Яценюка, 9 вересня він отримав два рішення ВАСУ з приводу позову до президента Віктора Януковича. Фото: ru.tsn.ua

У понеділок, 10 вересня, Об'єднана опозиція "Батьківщина" проведе мітинг біля будівлі Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) на захист прав громадян на справедливе судочинство.

Про це заявив на прес-конференції в неділю у Львові народний депутат Арсеній Яценюк.

"Завтра ми проведемо мітинг біля ВАСУ з метою захисту прав громадян на справедливе правосуддя в Україні. Кожен громадянин має право подати до суду на президента, а суд зобов'язаний розглянути позов, а не повертати", - сказав він.

За словами Яценюка, 9 вересня він отримав два рішення ВАСУ з приводу позову до президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Юля, Юра будуть на волі, а ті, хто їх посадив — у тюрмі"

"Опозиція звинувачує президента у скоєнні злочинів проти української держави. Всього налічується 16 пунктів звинувачень: це і мовний закон, і підписання Харківських угод, і підписання Податкового кодексу, та інші дії", - сказав він.

За словами політика, після створення демократичної більшості у Верховній Раді ці документи дадуть можливість створення спеціальної комісії з питань відсторонення президента від влади і ляжуть в основу звинувачень проти нього.

"Ми серйозно налаштовані на те, щоб Янукович відповів за кожну дію, скоєне ним за 2,5 роки перебування при владі. Наші звинувачення мають не тільки політичний, але й чіткий юридичний характер - ця особа не виконує свої основні конституційні функції - гарантування прав і свобод людини і громадянина. Він не гарантує українську Конституцію - він її нищить", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція 10 вересня пікетуватиме Вищий адмінсуд, вимагаючи судити Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути