середа, 08 травня 2013 18:04

Опозиціонери хочуть саджати водіїв за відеореєстратори

Опозиціонери хочуть саджати водіїв за відеореєстратори
Геннадій Москаль Фото: hvylya.org

Народні депутати з опозиційної фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Геннадій Москаль та Віталій Ярема внесли на розгляд законопроект № 2940 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо введення кримінальної відповідальності за незаконне здійснення візуального спостереження за особою".

Опозиціонери впевнені, що візуальне спостереження з використанням відеозапису, фотозйомки або за допомогою інших технічних засобів є негласною слідчою дією, яке пов'язане з втручанням в особисте життя. Такі заходи повинні проводитися тільки на підставі постанови суду згідно з чинним кримінально-процесуальним законодавством. Тобто, ведення будь-якої відеозйомки без дозволу може бути прирівняне до втручання в особисте життя того, кого знімають.

Таким чином кожен водій, що використовує відеореєстратор для спілкування з інспекторами або фіксації дорожньої обстановки, автоматично виявиться порушником закону, якщо його приймуть.

Ярема і Москаль розробили вже і сітку штрафів. Так, за незаконне ведення візуального спостереження депутати пропонують карати на 850-3 400 грн, відправляти на виправні роботи на строк до двох років або обмежувати свободу до трьох років.

Якщо об'єктами зйомки стануть державні особи або громадські діячі, штраф складе від 3 400 до 17 000 грн, або ж порушнику буде загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. У разі ж якщо такі дії завдадуть шкоди правам, свободам чи інтересам громадян, тюремний термін складе від 7 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери хочуть саджати водіїв за відеореєстратори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

182

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути