субота, 01 травня 2010 12:36

Опозиціонерам кидають нову кістку - експерт

Опозиціонерам кидають нову кістку - експерт

Головне завдання влади - роз'єднати опозицію. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Зміни до регламенту - це певна політична технологія, яка має вирішити декілька завдань у Верховній Раді. Одне з них - зробити Адама Мартинюка першим віце-спікером. Щодо опозиції - головне завдання коаліції роз'єднати її, зіткнути інтереси БЮТ і НУ-НС. І саме на це спрямовані ці зміни до регламенту" - наголосив експерт.

Хоча зазначив, що насправді це правильне рішення, бо європейський досвід свідчить, що в нас не може бути єдиної опозиції.

"Монополізація статусу парламентської опозиції не зовсім справедлива" - сказав Фесенко. "Коаліція підкинула опозиції нову тему для розбрату, сварок і протиріч. Але все в руках опозиції. Це не є абсолютною проблемою. Якщо їм розуму вистачить, вони можуть домовитися. Тут вся проблема не в регламенті, а в тому, як НУ-НС формалізуватиме узгоджену позицію. Оскільки зараз фракції, як суб'єкта, фактично не існує".

Також, за словами Фесенка, опозиціонерам кидають нову кістку, через яку будуть сваритися - це розподіл парламентських комітетів.

"Хоча я думаю, що опозиція не виступатиме за перерозподіл комітетів. Оскільки кількісно в них багато підконтрольних комітетів. Боротися за бюджетний, регламентний комітети було би варто, якби була єдина опозиція Але швидше за все тепер якість принесуть в жертву кількості" - додав політолог.

Нагадаємо, що Верховна Рада внесла зміни до регламенту, які дозволяють наявність кількох опозицій.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонерам кидають нову кістку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути