середа, 28 квітня 2010 12:59

Богословська просить покарати любителів яєць і димових шашок

Богословська просить покарати любителів яєць і димових шашок

Генеральна прокуратура зобов'язана знайти тих, хто кидав димові шашки у Верховній Раді, а парламент - позбавити їх недоторканності.

Про це заявила позафракційний народний депутат Інна Богословська.

Вона звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою знайти винних в організації масових заворушень у Верховній Раді України.

"За допомогою відеозапису пленарного засідання потрібно встановити, хто саме кидав димові шашки і псував державне майно. Якщо ми це не зробимо, парламентські" бойовики "наступного разу принесуть із собою до Верховної Ради цілий збройний арсенал і тоді в країні запанує хаос", - підкреслила Інна Богословська.

Народний депутат упевнена: якщо в парламенті дискусія буде проходити у такому форматі, як на засіданні 27 квітня, це може призвести до масових заворушень по всій країні.

"Верховна Рада - вищий орган представницької влади, парламентські засідання показують у прямому ефірі. Який приклад всій країні показали деякі горе-парламентарії? Що можна безкарно трощити, ламати майно, кидати яйця в спікера? Я закликаю Генеральну прокуратуру негайно розібратися, хто стоїть за масовими заворушеннями та ініціювати процедуру позбавлення їх депутатської недоторканності ", - зазначила депутат.

Окрім Генеральної прокуратури, Богословська звернулася до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

"Регламентний комітет зобов'язаний прореагувати на події у Верховній Раді, і має всі підстави запропонувати депутатам позбавити організаторів масових заворушень права брати участь у пленарних засіданнях строком до 5 днів", - сказала вона.

Вчора під час ратифікації угоди між Україною і Росією по газу і ЧФ РФ у Криму депутати у ВРУ влаштували шоу з яйцями, мордобоєм і димовими шашками.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Богословська просить покарати любителів яєць і димових шашок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути