Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 16:57

"Опитування Зеленського" створило перевагу для "Слуги народу" - ОБСЄ

"Опитування Зеленського" створило перевагу для "Слуги народу" - ОБСЄ
Опитування Зеленського провели в день виборів біля виборчих дільниць. Фото: Укрінформ

Місцеві вибори 25 жовтня були проведені на професійному рівні. Підрахунок голосів був довготривалим, але прозорим. А "всенародне опитування" президента Володимира Зеленського частково створювало неправомірну політичну перевагу для його партії.

Про це заявила голова Міжнародної групи спостерігачів ОБСЄ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір під час брифінгу, повідомляє "Громадське радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського змінило вибори і повпливало на виборців

"Загалом вибори були проведені на високому та професійному рівні, навіть попри виклики, які наразі існують через пандемію коронавірусу та певне неузгодження виборчого законодавства.

Попередні та майбутні рекомендації треба буде врахувати, аби посилити законодавче поле України у цій сфері. Ми будемо продовжувати фокусуватися на юридичній та виборчій частинах подальших етапів виборів", - наголосила Гісладоттір.

Опитування глави держави надавало перевагу його партії на виборах, додала спостерігачка.

"Опитування, запропоноване президентом Володимиром Зеленським, яке відбувалося поруч з дільницями у день виборів та було профінансовано його політичною партією, але також стосувалося відповідних ініціатив, які зараз запроваджує його Офіс, дещо створювало неправомірну політичну перевагу та розмивало кордони між державою та політичною партією".

"Всенародне опитування" Зеленського провели у день місцевих виборів 25 жовтня.

Партія "Слуга народу" оголосила результати "опитування Зеленського". За зменшення кількості депутатів проголосували 89,60% респондентів.

Зараз ви читаєте новину «"Опитування Зеленського" створило перевагу для "Слуги народу" - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути