пʼятниця, 16 жовтня 2020 12:12

Опитування Зеленського: пояснили ще два важливих питання

Опитування Зеленського: пояснили ще два важливих питання
13 жовтня Володимир Зеленський анонсував проведення в день виборів "всенародного опитування". Фото: president.gov.ua

В Офісі президента розшифрували питання зменшення кількості нардепів у Верховній Раді та легалізацію канабісу в медичних цілях. Про це повідомили в пресслужбі ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" зізналася, хто заплатить за опитування Зеленського

Для затвердження змін до Конституції про скорочення кількості нардепів до 300 необхідна підтримка конституційної більшості від поточного складу Верховної Ради. Цих голосів у "Слуги народу" немає, а тому Офіс президента вирішив винести це питання в опитування 25 жовтня, пояснюють в ОП.

Думка людей з цього питання вплине на політиків, яким ще треба затвердити зміни до Конституції про скорочення числа нардепів. Законопроєкт вже попередньо було схвалено Радою, а також він пройшов перевірку Конституційного суду, повідомляють у Зеленського.

"Якщо люди скажуть "так", жоден політик - хоч би скільки в нього було фінансового, медійного або партійного впливу - не зможе заперечувати волю народу".

Саму ж ініціативу про скорочення кількості нардепів пояснюють тим, що в ході децентралізації багато ресурсів і повноважень було передано в регіони, а тому в парламенті виникла необхідність більшої концентрації фаховості.

Нинішня кількість депутатів (450. - Gazeta.ua) є спокусою для великих гравців дарувати місця у списку в обмін на багаторічне попутництво. Скорочення кількості нардепів посилить конкуренцію і збільшить професіоналізм Ради, вважають в ОП.

А питання легалізації канабісу в медичних цілях не повинне залишатися тільки для спекуляцій політиків. Тому цю ініціативу внесли до опитування.

Останніми роками в багатьох країнах світу канабіс почали використовувати в знеболювальних ліках для важкохворих, тоді як в Україні для полегшення болю пацієнтів використовують важчі та шкідливіші препарати, відзначають у Зеленського.

"Практика використання медичної марихуани ефективна для боротьби з депресією і посттравматичним синдромом у військових, які повертаються з війни. В цілому ж, за підрахунками, такі препарати потрібні двом мільйонам українців".

Президент Володимир Зеленський заявив про 5 запитань опитування у день місцевих виборів. Перше запитання стосуватиметься корупції, друге - Донбасу, третє - зменшення кількості нардепів, четверте - легалізації канабісу.

16 жовтня Володимир Зеленський озвучив і останнє запитання для опитування на місцевих виборах - про необхідність підняття на міжнародному рівні питання щодо гарантій виконання пунктів Будапештського меморандуму.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Опитування Зеленського: пояснили ще два важливих питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути