Ексклюзиви
пʼятниця, 16 жовтня 2020 09:45

"Слуга народу" зізналася, хто заплатить за опитування Зеленського

"Слуга народу" зізналася, хто заплатить за опитування Зеленського
Кравчук розповіла про фінансування опитування Зеленського 25 жовтня. Фото: Facebook/ Євгенія Кравчук

За "всенародне опитування" під час місцевих виборів 25 жовтня, яке ініціював президент Володимир Зеленський, заплатять меценати. Найближчим часом буде офіційно представлено громадську організацію, яка займатиметься його проведенням.

Про це розповіла заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук в ефірі "Громадського радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнське опитування Зеленського хочуть юридично оформити

Глава держави особисто вказав орієнтири й обрав напрямки 5 запитань, думкою щодо яких хочуть поцікавитися в українців, заявила нардепка.

"Найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно. Це буде певна громадська організація, яка буде цим займатись спільно із соціологами.

Наскільки я знаю, розглядається варіант паралельно провести екзит-пол саме по відповідях людей, по цьому опитуванню, щоб його можна було оприлюднити одразу та звірити з офіційними результатами".

Фінансуватимуть опитування Зеленського меценати, зокрема, коштами "українського походження", підкреслила Кравчук.

"Є багато меценатів, небайдужих людей, це не такі великі кошти, які виділять чи уже виділили на такий процес (опитування, - Gazeta.ua). Політичну відповідальність несе за це ініціатор опитування. Я впевнена, що всі оці страшилки найближчим часом будуть розвіяні.

Кошти будуть українського походження. Законодавчо цей юридичний вплив не закріплено, але рішення у будь-якому випадку ухвалюватимуть у парламенті".

Юридично "всенародне опитування" буде закріплено нардепами чи президентом, які подаватимуть відповідний законопроєкт, підсумувала нардепка.

13 жовтня президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на 5 питань.

14 жовтня президент озвучив перше з 5 питань.

15 жовтня Зеленський озвучив друге запитання в межах опитування 25 жовтня.

У соцмережах поширили повний список запитань, які готується поставити українцям президент під час "всенародного опитування". Його підтвердили в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" зізналася, хто заплатить за опитування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути