четвер, 15 жовтня 2020 16:26

Всеукраїнське опитування Зеленського хочуть юридично оформити

Всеукраїнське опитування Зеленського хочуть юридично оформити
За словами Качури, в разі якщо закон не ухвалять, процес опитування повинен мати інший формат. Фото: president.gov.ua

Верховна Рада має ухвалити закон, аби юридично оформити всеукраїнське опитування під час місцевих виборів, анонсоване президентом Володимиром Зеленським.

Про це телеканалу "Настоящее время" заявив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура, який є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

"Ми вже ухвалили законопроєкт на рівні комітету Верховної Ради. Залишилася справа за малим — голосуванням… Ми можемо скоротити процедуру і підписання спікером, публікації того ж дня і підписання президентом цього законопроєкту, який стане в подальшому законом. Час технічно буде, за інформацією ЦВК, щоб надрукувати необхідні бланки і здійснити це опитування", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" розповів, який вигляд матиме опитування Зеленського

За словами Качури, в разі якщо закон не ухвалять, процес опитування повинен мати інший формат. Окрім цього, депутат пояснив, чому Офіс президента не може просто замовити професійне соціологічне дослідження.

"Йдеться про вибірку, тому що в соціологічних дослідженнях, як правило, тих, які на території України проводяться, максимум кілька тис. осіб із різних регіонів. Це точно не масштаби визначення того або іншого вектора для ухвалення рішення українською владою. Якщо говорити обʼєктивно, думаю, що це буде щось схоже на екзитпол. Не всі виборці, можливо, захочуть в цьому випадку визначатися і брати необхідні бланки, заповнювати. Тобто тут є багато запитань", — зазначив Качура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу злили можливий список всіх запитань Зеленського

13 жовтня Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці для участі в місцевих виборах 25 жовтня, щоб, зокрема, відповісти на 5 важливих для суспільства запитань.

В Офісі президента заявили, що опитування не матиме юридичних наслідків, а в такий спосіб влада хоче дозволити українцям самостійно визначити свої базові очікування щодо курсу розвитку країни.

Зараз ви читаєте новину «Всеукраїнське опитування Зеленського хочуть юридично оформити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути