Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 08:22

Онопенко схвалив арешт судді, який обстріляв свою сім"ю

Автор: Фото: УНІАН.
  Крюковський (ліворуч) під час прес-конференції «Кримінал і політика: Загадкові долі «скандальних» суддів. Кому це вигідно?». 26 лютого 2009 р.
Крюковський (ліворуч) під час прес-конференції «Кримінал і політика: Загадкові долі «скандальних» суддів. Кому це вигідно?». 26 лютого 2009 р.
Голова Верховного суду Василь Онопенко підтримав подання Генеральної прокуратури про згоду на затримання і арешт судді Каховського міського районного суду Херсонської області Олега Крюковського і вніс дане подання на розгляд Верховної Ради.

Підставою для цього стало ухилення Крюковского від участі в слідчих діях у кримінальній справі за статтею "замах на вбивство".

"Існують достатні підстави вважати, що він (Крюковський) намагатиметься перешкоджати встановленню істини в справі", - заявили в прес-службі ВСУ.

Водночас сам Крюковський своєї провини не визнає. 26 лютого під час прес-конференції він заявив: "Саме Президент країни ще 13 листопада 2008 р. на Всеукраїнському з"їзді суддів не маючи на те ніяких підстав, згадав моє прізвище і заявив, що, нібито я, у стані алкогольного сп"яніння 22 травня 2008 року вчинив стрілянину з автомата по квартирі моєї рідної сестри. Я не бажаю бути черговим пішаком і жертвою політичних ігор, які влаштовують політики, особливо у світлі майбутніх виборів голови держави. Моя совість чиста і приписуваних мені дій я не здійснював".

Нагадаємо, що під час стрілянини по квартиря, в якій жила рідна сестра Крюковського Лілія Зварич зі своєю сім"єю, жінка та її 6-річний син отримали поранення.

3 грудня 2008 р. судді Крюковському було пред"явлено звинувачення в скоєнні злочину.

За даними прес-служби ВСУ, 5 лютого ухвалою слідчого УМВС в Херсонській області він був усунений з посади заступника голови Каховського міськрайонного суду, яку обіймав з квітня 2008 р.

За матеріалами: Коммерсант-Украина, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко схвалив арешт судді, який обстріляв свою сім"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути