вівторок, 08 лютого 2011 09:12

Онопенко поскаржиться Януковичу на справи проти його родини

Онопенко поскаржиться Януковичу на справи проти його родини

Голова Верховного суду Василь Онопенко ініціюватиме зустріч з президентом Віктором Януковичем найближчим часом.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

Відповідаючи на питання про кримінальну справу, порушену проти його зятя Євгена Корнійчука, голова ВСУ припустив, що вона пов'язана з неприязними відносинами між ним і високопоставленими посадовими особами.

На згадування про конфлікт між Корнійчуком (під час його перебування першим заступником міністра юстиції), нинішнім першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним і Портновим, і питання, чи може йтися про помсту, Онопенко сказав:

"Так, про непрості відносини між моїм зятем і Кузьміним з Портновим багато писали в пресі. Наскільки я розумію, були конфлікти", - сказав він.

"Якщо ви пам'ятаєте, в 2009 році були й кримінальні справи стосовно Корнійчука, порушені слідчими Генпрокуратури, яких курував Кузьмін. Тоді в робочому кабінеті Корнійчука провели обшук. Зараз уже втретє чи вчетверте порушена кримінальна справа - тепер уже особисто Кузьміним", - зазначив голова ВСУ.

"Я можу припустити, що більшою мірою причина негараздів Корнійчука полягає в особистих неприязних відносинах між ним і певними посадовими особами, які, зважаючи на все, вирішили з'ясовувати відносини за допомогою даної їм влади", - додав він.

Водночас, відповідаючи на питання, як президент має відреагувати на його заяву про переслідування, Онопенко зазначив, що справа не в конкретному чиновнику.

"Я не хочу давати оцінку Портнову, бо справа не в конкретному чиновнику. Президент - гарант Конституції і саме він в межах своєї компетенції може дати оцінку.

Онопенко зазначив також: "Я вчора разом з онуками й дружиною був у Покровському монастирі, де поставив свічу за здоров'я моїх опонентів".

Зараз ви читаєте новину «Онопенко поскаржиться Януковичу на справи проти його родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути