понеділок, 27 травня 2013 13:45

Олійник каже, що "опозиція знову піариться", тепер вже за рахунок Тітушка

Олійник каже, що "опозиція знову піариться", тепер вже за рахунок Тітушка
Володимир Олійник Фото: day.kiev.ua

Член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що опозиція своїм бажанням викликати Генпрокурора Віктора Пшонку до парламенту зі звітом за результатами розслідування бійки під час мітингу опозиції у Києві 18 травня - лише має намір "пропіаритися", а не вирішити проблему.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Важливо визначити, які конкретно дії вчинив Тітушко. Від цього залежить кваліфікація статті. На це впливає і судово-медична експертиза, наприклад, чи є побої. Які? Або, якщо це перешкоджання діяльності журналіста — то також є кваліфікація", - сказав він.

"Але загальне правило, яке ми прийняли в новому Кримінально-процесуальну Кодексі — арешту підлягають особи, які вчинили тяжкі і особливо тяжкі злочини. Чи можна арештувати Тітушка, якщо не підлягає саме під такі статті? Чи може бути арештованим він? Так, якщо він взявши зобов'язання добросовісно приходити на допити, не чинити тиск на потерпілих тощо, таки порушить будь-яке зобовязаня, то його арештують. Тобто запобіжний засіб буде змінено", - додав політик.

Говорячи про те, як розвиватимуться події, на його думку, Олійник сказав: "У правоохоронних органів є два місяці. А коли йде досудове слідство, краще не заважайте. А вже потім давайте оцінку праці правоохоронних органів".

Окрім того, він наголосив, що вважає передчасним запрошувати Генпрокурора Віктора Пшонку із звітом за результатами розслідування бійки під час мітингу опозиції у Києві 18 травня, на чому наполягають опозиційні фракції.

За його словами, своїми діями опозиція показує, що "хоче просто пропіаритися". "От депутати говорили про слухання. Ну, дайте, а далі що? У нас що є повноваження допитати свідків? Немає. Провести експертизу? Немає. Нам пропонують випустити пар, і поставити крапку. Що я пропоную? Через два місяці запитати. Почекаємо", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, 18 травня у центрі Києва пройшов опозиційний марш та віче в межах акції "Вставай Україно!". Паралельно ПР організувала антифашистський мітинг. Під час акцій сталася бійка між прихильниками ПР та свободівцями. На мітингу побили журналістку 5 каналу та фотокора "Комерсанта".

Як повідомлялося, члена спортивного клубу Вадима Тітушка міліція затримала 20 травня за підозрою у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя під час акції 18 травня у Києві. А вже 22 травня суд постановив випустити під заставу Вадима Тітушка.

Зараз ви читаєте новину «Олійник каже, що "опозиція знову піариться", тепер вже за рахунок Тітушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути