понеділок, 27 травня 2013 02:30

Експерт пояснив, чому відпустили Тітушка

Експерт пояснив, чому відпустили Тітушка
Кость Бондаренко. Фото: radiosvoboda.org

Політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко каже, що ще б рік тому Вадима Тітушка не випустили б під заставу.
Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Справа в тому, що у нас в минулому році в ступив в силу новий Кримінально-процесуальний Кодекс. Ним передбачаються, що людей, яких не затримують за особливо "важкими статтями", можуть випустити або під заставу, або під підпискою про невиїзд", - висловив думку експерт.

"Якби це було рік тому, то його би ніхто не випустив. Зараз це зроблено виключно на основі нового Кримінально-процесуального кодексу. Буде слідство", - додав він.

Нагадаємо, 18 травня у центрі Києва пройшов опозиційний марш та віче в межах акції "Вставай Україно!". Паралельно ПР організувала антифашистський мітинг. Під час акцій сталася бійка між прихильниками ПР та свободівцями. На мітингу побили журналістку 5 каналу та фотокора "Комерсанта".

Як повідомлялося, члена спортивного клубу Вадима Тітушка міліція затримала 20 травня за підозрою у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя під час акції 18 травня у Києві. А вже 22 травня суд постановив випустити під заставу Вадима Тітушка.
21 травня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що на підставі отриманих доказів слідчий перекваліфікував дії зі статті "умисне легке тілесне ушкодження" на ч.2 ст.296 "хуліганство".

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому відпустили Тітушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути