субота, 13 серпня 2022 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти набрехали, що українці гатять по Запорізькій АЕС – РНБО

Окупанти набрехали, що українці гатять по Запорізькій АЕС – РНБО
Окупанти продовжують продукувати фейки про війну в Україні. Фото: Слово і Діло

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони продовжує збирати і публікувати брехливі новини від росіян.

Протягом 12 серпня окупанти поширили фейк і дезінформацію, повідомляє ЦПД в Telegram.

Пропагандистські ЗМІ РФ з посиланням на колаборантів-"керівників" тимчасово окупованих територій Запорізької області розганяють фейк, що "в Енергодарі виявили уламки американських високоточних ракет GMLRS, запущених ЗСУ в бік Запорізької АЕС".

Водночас речниця МЗС Росії Марія Захарова дезінформує суспільство, що "західним кураторам непотрібна правда про Запорізьку АЕС та реальні загрози ядерної безпеки цього об'єкта. Росія закликає Захід "поставити на місце своїх підопічних" з України та не чинити перешкод місії МАГАТЕ на ЗАЕС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова "розганяє" провокаційні заяви про США, а росЗМІ плодять фейки про перемогу

В Міноборони держави-терориста пустили дезінформацію, що "бойовики українських озброєних формувань поблизу Зеленого Гаю та Миролюбівки Дніпропетровської області замінували автомобільні мости через річку Середня Терса, які планують підірвати для звинувачення ЗС РФ у невибіркових ударах по інфраструктурних об'єктах".

У четвер, 11 серпня, російські окупанти вкотре піддали обстрілам найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію.

Зафіксовано п'ять прильотів у районі комендатури станції – безпосередньо поруч з ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання, повідомляє Енергоатом.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти набрехали, що українці гатять по Запорізькій АЕС – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути