Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про США, а росЗМІ плодять фейки про перемогу

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про США, а росЗМІ плодять фейки про перемогу
Прессекретарка міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова прокоментувала заяву спікерки Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"Ми працюємо якісно, грамотно, точно і вчасно. Щодня просуваємося вперед. Це свідчить про те, що західне озброєння анітрохи не дає переваги, а лише програє", – процитували ЗМІ РФ слова одного з російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Маніпуляцію поширює прессекретарка міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова. Вона прокоментувала заяву спікерки Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі щодо недопущення ізолювання Пекіном Тайваню.

"У США немає ні правових, ні моральних підстав розпоряджатися долями країн та народів", – заявила Захарова.

Заступник постійного представника Росії при ООН у Женеві Андрій Білоусов заявив, що країни НАТО нібито можуть виправдати будь-яке застосування ядерної зброї, оскільки до такого висновку приводять відповідні заяви Вашингтона і "практика спільних ядерних місій Альянсу". Це також маніпуляція, додають у РНБО.

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть дотримуватися політики "одного Китаю". Водночас не дозволять Пекіну ізолювати Тайвань. Про це заявила спікерка Конгресу США Ненсі Пелосі під час спеціальної пресконференції у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розганяє" провокаційні заяви про США, а росЗМІ плодять фейки про перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути