вівторок, 10 квітня 2018 16:53

Оточення друзів Порошенка "накопає" $2,5 млрд з українських надр

Оточення друзів Порошенка "накопає" $2,5 млрд з українських надр
Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко (на фото) та міністр енергетики Ігор Насалик отримали право на видобуток руди на $2,5 млрд без конкурсу. Фото: Збруч

Компанія "Петро-Конслатінг" поза конкурсом отримала спецдозвіл на розробку 14 млн т літієвої руди. Пов'язують з оточенням нардепа фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком та міністром енергетики Ігорем Насаликом повідомляє Bihus.info.

Спеціальний дозвіл на розробку Шевченкіського родовища у Донецькій області "Петро-Консалтинг" отримала 2018 року. Компанія уникнула конкурсу завдяки процедурі "апробації". "Переоцінила" документи на відкрите ще 1982-го родовище.

Держгеонадра відмовились назвати обсяг запасів руди на Шевченківському родовищі. Посилаються на наказ СБУ, який засекречує обсяг запасів літієвих руд в Україні. Натомість компанія оприлюднила дані про запаси отриманого нею родовища. Вони становлять 14 млн т літієвої руди. Вартість запасів становить понад $2,5 млрд.

Формальними власниками "Петро-Консалтінгу" є ресторатор зі Львова - Олег Большаков та київський скульптор - Микола Єсипенко. Офіційний телефон компанії також належить компанії "Чарівний маєток". Засновником цієї фірми є Тарас Ігнащенко.

Тарас Ігнащенко - молодий непублічний бізнесмен, син Володимира Ігнащенка - радника міністра енергетики Ігоря Насалика. Він ніколи не мав власного бізнесу. За часів Януковича був радником міністра екології Едуарда Ставицького та заступником Миколи Злочевського на цій же посаді. Після Майдану міністр став фігурантом шести кримінальних справ і втік. А Ігнащенко почав радити новому міністру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пінчука відповіли на розслідування щодо $150 тис. для Трампа

Раніше його бачили під приймальнею Насалика на автомобілі Infinity за 1,5 млн грн, записаному на сина. Також журналісти помітили Ігнащенка під офісом вугільного бізнесмена Віталія Кропачова, коли НАБУ проводило у бізнесмена обшуки.

Родина Ігнащенка глибоко інтегрована в президентське оточення. Він радник міністра Насалика, помічник нардепа від БПП Анатолія Матвієнка, сусід іншого нардепа і бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенко.

Молодший Ігнащенко веде бізнес з Ігорем Гладковським, сином першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України, раніше - бізнес-партнером Порошенка у компанії "Богдан".

Ігор Гладковський та Тарас Ігнащенко є співзасновниками ТОВ "Київбіоенерго".

10 квітня ЗМІ повідомили, що завод Порошенка "Продовольча компанія "Поділля" купив літак CT Supralight 2018 року випуску. На сайті виробника ціна літаків СТ стартує від 2,735 млн грн. Компанія є власником "Крахмалопродукт", співвласником асоціації "Вінниця-цукор" та ТОВ "Торговий дім Інтеркорн". В управлінні "Поділля" - Крижопільський цукровий завод.

Зараз ви читаєте новину «Оточення друзів Порошенка "накопає" $2,5 млрд з українських надр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути