понеділок, 12 листопада 2012 22:11

Окрема думка п'яти членів ЦВК щодо результатів голосування – це їхній політичний крок - експерт

Окрема думка п'яти членів ЦВК щодо результатів голосування – це їхній політичний крок - експерт
Вадим Денисенко. Фото: gazeta.ua

Підписання протоколу про результати голосування за багатомандатним загальнодержавним округом з особливою думкою п'яти членів Центральної виборчої комісії – це був їхній поітичний крок.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів головний редактор тижневика "Коментарі" Вадим  Денисенко.

"Всі 5 людей, які мають окрему думку – це квота опозиції. Це більше політичний, аніж юридичний крок. Тобто політично дається сигнал суспільству, що "ми вимушені підписати, але вибори з нашої думки, були ,як мінімум, не дуже чесними". З юридичної точки зору  з цим нічого не можна зробити", - повідомив він.

В свою чергу політтехнолог Олег Медведєв вважає, що така позиція членів ЦВК "свідчить, що тільки 5 членів ЦВК стоять на позиціях закону, а інші виконують забаганки влади, тому що ЦВК, яка відмовилась встановити як мінімум в 5 округах результати виборів, а в інших округах визнала результати, прекрасно знаючи, що вони сфальсифіковані, заслуговує своє місце на смітнику історії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: опозиція має достатньо голосів для ухвалення у Раді постанови про покарання фальсифікаторів

Окрім того, нардеп від Партії регіонів Володимир Макєєнко додав, що вони обійняли таку позицію: "Я підписую, але з окремою думкою".

"Ти або підписуй рішення, або не підписуй. Бо, з одного боку, підписують рішення, а з другого боку хочуть показати, що в них є окрема думка. Далі. Що робити з цією окремою думку? Що робити громадянам, Верховній Раді, членам ЦВК? Є рішення, є підпис. Крапка. А окремі дуки можна висловлювати  на прес-конференціях після відставки", - зауважив Макєєнко.

Нагадаємо, народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови партії з питань міжнародної політики Леонід Кожара розповів, що заяви деяких членів ЦВК щодо результатів виборів, оформлені як "особлива думка", пояснюються політичною заангажованістю і явним політичним замовленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На спірних округах доцільно провести переголосування, а не перевибори. Та й цього ЦВК не може зробити без зміни закону — Оніщук

П'ять із п'ятнадцяти членів Центральної виборчої комісії підписали в суботу увечері протокол про результати голосування за багатомандатним загальнодержавним округом з особливою думкою. Серед них: заступники голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна і Андрій Магера, члени ЦВК Валерій Шелудько, Ігор Жиденко і Юлія Швець. Вони повідомили, що не вважають вибори вільними і демократичними.

Зараз ви читаєте новину «Окрема думка п'яти членів ЦВК щодо результатів голосування – це їхній політичний крок - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути