Ексклюзиви
неділя, 27 вересня 2020 00:15

Окупація Криму завадила підписанню мирної угоди з РФ - експрем'єр Японії

Окупація Криму завадила підписанню мирної угоди з РФ - експрем'єр Японії
Японія протягом тривалого часу оскаржує приналежність чотирьох островів Курильської гряди – Ітурупа, Шикотана, Кунашира та Хабомаї Фото: glavcom.ua


Колишній прем'єр-міністр Японії Абе Сіндзо розповів, що Росія та Японія не підписали мирну угоду в тому числі через анексію Криму Росією.

Про це повідомляє видання Nikkei Asian Review, що цитує японського експосадовця

За словами Абе Сіндзо, у 2018 році Японія та РФ були дуже близькі до остаточного врегулювання територіальної суперечки. Проте міждержавну угоду так і не підписали через "зовнішні фактори". Мова про збільшення напруги у відносинах між США та Росією, причиною якої стала окупація українського півострова.

Японія протягом тривалого часу оскаржує приналежність чотирьох островів Курильської гряди – Ітурупа, Шикотана, Кунашира та Хабомаї. Ці японські території були окуповані Радянським Союзом наприкінці Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський може відвідати Білорусь

Через вказану територіальну суперечку Росія та Японія досі не можуть підписати мирний договір. У листопаді 2019 року після зустрічі Сіндзо Абе та Володимира Путіна стало відомо, що Японія готова повернутися до декларації стосовно островів 1956 року. У ній СРСР погоджувався передати Японії Хабомаї та Шикотан після підписання мирного договору.

У січні 2020 року в Москві відбувся ще один раунд перемовин між президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Після цієї зустрічі у Кремлі зазначили, що "поки не фіксують будь-яких змін в позиції Японії".

Парламент Японії призначив 71-річного лідера керівної Ліберально-демократичної партії Йосіхіде Сугу новим прем'єр-міністром країни. Його підтримали 314 депутатів з 462 у нижній палаті парламенту, яка відповідно до Конституції має вирішальне слово під час обрання голови уряду.

Зараз ви читаєте новину «Окупація Криму завадила підписанню мирної угоди з РФ - експрем'єр Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути