Ексклюзиви
неділя, 26 січня 2014 10:47

Охорона Кернеса захопила двох активістів Євромайдану у Харкові - опозиціонер

Охорона Харківського міського голови Генадія Кернеса захопила двох активістів місцевого Євромайдану.

Про це заявив голова місцевого осередку Батьківщини Іван Варченко.

"25 січня, близько 21 години 45 хвилин, у Харкові захоплено заручниками активістів Євромайдану, які фіксували номери автомобілів "друзів Кернеса", яких той збирав у готелі "Національ", - написав він в Facebook, повідомляє УП.

За його словами, вони знімали авто на мобільні телефони.

"Їх помітили, почалася погоня, внаслідок якої охоронцями Кернеса було затримано громадян Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова. Місце їх перебування наразі невідоме", - підкреслює Варченко.

 

Активісти з інших регіонів також повідомляють про зникнення своїх товаришів. Так, 23 січня зник Іван Мартинов з Рівного. Юнак разом із іншим рівненських активістом Максимом Савичем був на вулиці Грушевського у Києві. З того часу про нього нічого не відомо. За попередньою інформацією, у нього при собі не було паспорта.

Молодіжний націоналістичний конгрес повідомляє, що о 17:00 25 січня біля урядового кварталу Києві силовики забрали тернополянина Івана Кізюка. Як стверджують свідки, до Кізюка підійшли двоє чоловіків, які відмовилися представлятися, і силою повели углиб вулиці Шовковичної, до приміщення Комітетів Верховної Ради. Приводом для арешту стала захисна каска, яку ніс з собою Кізюк.

Як повідомили Українській правді активісти Евромайдану, 23 січня зник Мішіров Юсиф, азербайджанець-активіст, який був на Майдані з самого початку протівстоянія. За словами співрозмовника УП, він покинув табір на Євромайдані, нібито поїхав на ст.метро Житомирська в 19:00. З тих пір зв'язок з ним обірвався. За словами активістів, залишити табір, виїхавши назовсім і не повідомивши про це, він не міг.

Нагадаємо, що досі невідоме місце знаходження одного з головних організаторів та учасників Автомайдану Дмитра Булатова.

Зараз ви читаєте новину «Охорона Кернеса захопила двох активістів Євромайдану у Харкові - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути