вівторок, 09 липня 2013 11:37

"Охматдит" використали для прикриття розпилу державних коштів - активісти Азарову

"Охматдит" використали для прикриття розпилу державних коштів - активісти Азарову
Фото: job-sbu.org

Громадські активісти звернулися до прем'єр-міністра Миколи Азарова через "цинічне використання модернізації дитячої лікарні "Охматдит" для прикриття чергового розпилу державних коштів".

Про це йдеться у зверненні членів Опікунської ради НДСЛ "Охматдит", представників громадських організацій, передає Українська правда.

"Для нас, волонтерів, це стало переконливим свідченням байдужості влади до реальних потреб українців. Опікунська Рада "Охматдиту" категорично проти маніпуляцій та цинічного використання модернізації лікарні для прикриття чергового розпилу державних коштів", - наголосили вони, нагадавши, що 3 липня уряд розподілив державні гроші за статтею, де вказане спрямування коштів "в тому числі на будівництво НДСЛ "Охматдит", виділивши на добудову лікарні лише 50 мільйонів гривень із 2,2 мільярдів.

Активісти вважають, що Азаров "має чесно визнати, що завершення модернізації та початок експлуатації нового корпусу "Охматдиту", де 25 тисяч важкохворих дітей могли б знайти порятунок, не відбудеться" в публічно обіцяний ним термін –  до кінця 2013 року.

На думку активістів, Азаров також має визнати, що Кабмін не зумів виконати доручення президента від квітня цього року про забезпечення безперебійного фінансування "Охматдиту".

"Вимагаємо від Вас публічних пояснень: як Ви плануєте виконати неодноразові обіцянки  президента Віктора Януковича у визначені терміни ввести в дію новий  сучасний корпус лікарні? Звідки плануєте брати кошти на завершення будівництва? Чи правдою є те, що Ви не підвищуватимете акцизи, а запропонували взяти позику під державні гарантії, заганяючи в боргову яму майбутні покоління українців?", - сказано у заяві. - На жаль, ціна зволікання у даному випадку вже вимірюється втраченими життями дітей. Не можете знайти кошти на будівництво лікарні в обіцяні Вами ж терміни – пропонуйте Вашим міністрам взяти під опіку кожну важкохвору дитину України, життя якої не можна врятувати тут і зараз".

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Охматдит" використали для прикриття розпилу державних коштів - активісти Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути