четвер, 02 серпня 2012 14:44

Огризко йде у парламент: "Люди, ви останні падлюки, якщо брешете та порушуєте Конституцію"

Огризко йде у парламент: "Люди, ви останні падлюки, якщо брешете та порушуєте Конституцію"
Володимир Огризко йде у Верховну Раду. Фото: obozrevatel.com

Україна  стоїть за півкроку від тотальної політичної ізоляції в світі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-міністр закордоних справ Володимир Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список від УП "Собор" абсолютно не типовий для української політики - Палій

"Цей стиль політичного управління нам всім вже тут (показує на горло - gazeta.ua), тому що він не дає жодного шансу українському народові. Мене зараз розриває на частини, коли я бачу, що робиться із нашою країною назовні. Ми стоїмо вже за півкроку від тотальної політичної ізоляції в світі. Такого не було за жоден рік нашої новітньої історії. Сьогодні ми до нього підійшли на кілька сантиметрів.  Ще трошечки і все. Тому розумієте, ми справді доходимо до межі соціального розвитку. Якщо ми будемо сидіти і мовчати, тоді ми несемо відповідальність за те, що ми втратимо все, що  маємо", - сказав дипломат.

Огризко зауважив, що йому надійшли три пропозиції балотуватися за мажоритарними округами.

"Дзвонять різні громадяни від організацій. Кажуть, що йдіть на Тернопільщину, йдіть на Львівщину, йдіть на Київщину. А я не можу, бо буду працювати у цій команді. Я буду у списку "Собору". Якщо громада завтра скаже, що треба йти номером 25, я піду. Це мене не хвилює - стати парламентарем. Мені це все абсолютно не цікаве, бо я розумію, що там відбувається. Але мене приваблює сказати з трибуни: "Люди, ви останні падлюки, якщо ви брешете, порушуєте Конституцію. Ви перший, головний закон країни просто паплюжите. Стали і от так витераєтесь ногами, коли даєте свою картку комусь іншому", - зауважив екс-міністр.

За його словами, в Україні існує національно-патріотичний сегмент і за  нього хочуть голосувати  від 25 до 50 відсотків щонайменше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменники брати Капранови присягу депутата підпишуть кров'ю

"Ми повинні бути виразниками цієї частини суспільства. Ми несемо те, що поки що ніхто не хоче навіть сказати, проартикулювати, що потрібне щось інше в цій системі, бо вона вже себе зжила, вона згнила - її нема.  Вона просто провокує таку ж саму гниль після себе. Ми одну гниль маємо поміняти на іншу гниль. І ви розумієте що це правда. Може бути не корупційна, не аморальна, а нормальна, цивілізована форма політичного управління, коли вибори пройдуть не для того, щоб красти, а щоб створити умови, щоб усе розвивалося.  Ми тільки післязавтра зберемо цих 60 чи більше людей, сядемо за круглий стіл і почнемо говорити. Ми хочемо створити альтернативу вибору між одним поганим і другим поганим. На привеликий жаль, те, що покладено в основу діяльності опозиції  і влади, насправді дуже мало чим відрізняється", - зауважив Огризко.

Нагадаємо, сьогодні лідери УП "Собор" представили маніфест сили, під яким підписалися 63 громадських діячі. Серед них письменники брати Капранова, Олег Романчук та Ірена Карпа, кобзар Тарас Компаніченко, музиканти сестри Тельнюк, дипломат Рауль Чілачава, економіст Віталій Мельничук, сценарист Леонід Капелюшний, політологи Ярослав Макітра, Станіслав Федорчук, Павло Жовніренко, історик Михайло Кірсенко ті інші.

Зараз ви читаєте новину «Огризко йде у парламент: "Люди, ви останні падлюки, якщо брешете та порушуєте Конституцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути