вівторок, 13 листопада 2012 21:24

Огризко: байка про порятунок України у Митному союзі є кампанією проти держави

Огризко: байка про порятунок України у Митному союзі є кампанією проти держави
Володимир Огризко прокоментував заяву посла України в РФ. Фото: obozrevatel.com

Байки про те, що Митний союз — це порятунок для України, є спрямованою кампанією проти нашої держави. Так колишній міністр закордонний справ Володимир Огризко прокоментував заяву посла України в РФ про те, що Україна в перспективі може приєднатися до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану, якщо в Європейському Союзі триватиме економічна криза.

"Нам би їхню кризу, причому, в такому найгіршому її варіанті, - наголосив екс-міністр. - Для нас це вже вважалося б, що ми живемо, як колись обіцяли, що "побудуємо до 80-го року комунізм". Тому нехай ці люди, які відпрацьовують московську версію розвитку України, поїхали б в ці країни Європейського Союзу і там би все подивилася і оцінили, що насправді відбувається в ЄС. Тоді було б правильніше і розумніше про це говорити".

Огризко переконаний, що нову хвилю світової кризи Європі вдасться подолати і швидко із неї вийти.

"Кризи в Євросоюзі виникають з певною періодичністю, але чомусь завжди Євросоюзу вдавалося їх долати і виходити з кожної чергової кризи сильнішими, ніж вони були перед цим. Я абсолютно переконаний, що цю кризу в черговий раз країни Євросоюзу подолають", - підкреслив він.

Екс-міністр зауважив: "А те, що стосується навіть тих країн, які зараз потрапили у скрутну ситуацію, то наведу просто одну цифра для порівняння. От ми в Україні сьогодні з МВФ б'ємося, в прямому розумінні цього слова, за кредити у сумі 3-4 мільярди, бо загальна сума в 15 млрд розрахована на декілька років. Тим часом сьогодні країни Євросоюзу в принципі домовилися на виділення Греції на короткий період 32 млрд доларів. Це вже черговий транш допомоги, бо попередні вже були і досить великі. От приклад того, як допомагають одна одній країни ЄС".

Огризко переконаний, що насправді саме Митний союз жодних переваг Україні не принесе.

"Всі ті байки про те, що Митний союз — це порятунок для України, це насправді лише суцільні розмови. Якщо одна країна в Митному союзі має від цього преференції, то всі інші її субсидують. Отже, всі ті розмови про дешевий газ у підсумку перетворюється на те, що є в Білорусі, коли немає ні демократії, ні вільного підприємництва, ні того самого у підсумку дешевого газу. Бо все це контролюється з одного центру", - підкреслив він.

Екс-міністр додав: "Тому я думаю, що це просто спрямована кампанія проти України. І дуже шкода, що у нас знаходяться люди, які свідомо, чи не свідомо у цьому беруть участь".

Нагадаємо, що раніше посол України в РФ Владимир Єльченко в ході спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету заявив: "Ми не говоримо сьогодні ні "так", ні "ні" (щодо Митного союзу — ред.). Перспективи є. Якщо ці тенденції (зростання взаємної торгівлі з країнами Митного союзу), які сьогодні є, будуть зберігатися, - плюс ми бачимо кризові явища в ЄС, якщо вони будуть зберігатися, - то відповідь буде скоріше так, ніж ні".

Зараз ви читаєте новину «Огризко: байка про порятунок України у Митному союзі є кампанією проти держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути