понеділок, 24 травня 2010 18:51

Огризка приємно здивувало те, що Росії не здали Керченську протоку

Огризка приємно здивувало те, що Росії не здали Керченську протоку

Володимир Огризко пояснює, що угоди стосувались лише демаркації кордонів на суходолі між Україною та Росією. Керченська затока - проблема делімітації, і розглядатимуть її, очевидно, пізніше.

"Угода була тільки одна. Це угода про демаркацію суходолу з Росією. Демаркація - це проведення кордону на місцевості. Ця угода означає, що обидві сторони почнуть роботу з нанесення на місцевості лінії державного кордону. До цієї роботи залучать працівників різних відомств з обох країн, представників місцевої влади тощо. І ця комісія проведе дуже важку, довгу роботу, яка має завершитись підписанням нового документу. Він поставить крапку у питанні демаркації кордону."

Також колишній міністр закордонних справ прогнозує досить довгий процес демаркації кордону з Росією.

"На моє переконання, це не справа одного місяця. А, відверто кажучи, і не одного року. Кордон довгий, роботи багато, потрібні і фінанси теж. Це дуже дорога штука. Плюс - є питання, які викликатимуть труднощі. Є певні ділянки, де треба вирішувати цілий комплекс питань. Є місцевості, які знаходяться потойбіч кордону і належать одній з держав. Потрібно і з ними дати собі раду. Ціла низка практичних речей. Тому я не очікую, що це вирішиться за кілька місяців. За належної політичної волі та за належного фінансування - це робота роки на два в інтенсивному темпі."

Що ж до делімітації на воді та питання Керченської затоки, ймовірно, сторони просто досі не дійшли згоди.

"Технічні угоди вже давно є. Наприклад, якщо російському торговельному флоту потрібно проходити по цій території, будь ласка, є угоди, які це визначають. Ми поводились завжди цивілізовано та по-європейськи. На жаль, це не сприймалося. Важко спрогнозувати, як просуватиметься ця справа надалі. Але я був приємно здивований, що на цій зустрічі жодну угоду на цю тему не підписали. Це означає, що вихідні позиції російської сторони не прийняті. І це позитив."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Огризка приємно здивувало те, що Росії не здали Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути