четвер, 29 листопада 2012 23:57

Один із суддів відмовився підписувати вирок Луценку і написав особливу думку

Один із суддів  відмовився підписувати вирок Луценку  і написав особливу думку
Юрій Луценко ФОТО: uainfo.censor.net.ua

За словами лідера опозиції Арсенія Яценюка, судді, які оголошували рішення про апеляцію на вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку, вели себе негідно, оскільки навіть не піднялися для оголошення вироку. Про це він заявив в ефірі каналу ТВі.

"Феміда не просто осліпла, але і зійшла з розуму. Їм тільки каву та бутербродів з МакДональдса не вистачало. Вирок був такий довгий, що навіть важко було піднятися для його оголошення", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка хоче подати касаційну скаргу по другій справі

При цьому він підкреслив, що один з трьох суддів відмовився підписувати вирок і написав особливу думку, але оголосити її журналістам відмовилися.

Раніше адвокат Ігор Фомін зазначив, що в найближчі дні звернеться із заявою до суду, щоб отримати доступ до матеріалів справи і прочитати цю окрему думку: "Поки ми її не бачили. Суддя не задовольнив наше клопотання і не назвав, хто саме з суддів написав цю окрему думку. Ми не знаємо ні її змісту, ні хто її написав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Луценка затягують, щоб вона не потрапила до Європейського суду - Яценюк

Нагадаємо, в серпні Печерський районний суд Києва виніс Луценку вирок за другим епізодом його справи - покарання у вигляді двох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно – розпорядчих і адміністративно-господарських обов'язків на три роки. Вирок був винесений в рамках кримінальної справи про службову недбалість при розслідуванні кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Екс-міністр внутрішніх справ відбуває покарання в Менській виправній колонії (Чернігівська область), куди був переведений з Лук'янівського СІЗО після оголошення обвинувального вироку.

Зараз ви читаєте новину «Один із суддів відмовився підписувати вирок Луценку і написав особливу думку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути