вівторок, 31 травня 2016 15:56

Один із лідерів партії Ющенка заперечує причетність до чорної каси

Один із лідерів партії Ющенка заперечує причетність до чорної каси

Один з лідерів блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і колишній глава Української народної партії Юрій Костенко заперечує отримання більш 1,6 мільйона доларів від Партії регіонів.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів.

Прізвище Костенко фігурує у чорній бухгалтерії Партії регіонів. У документах зазначено, що Костенко трьома траншами протягом вересня-жовтня 2012 року отримав понад 1,6 млн доларів. Призначення коштів вказано як "Наша Україна" - проекти".

"Ні. Це не відповідає дійсності. Я 15 років був головою Української народної партії і брав участь у багатьох виборах, і президентських, і парламентських. Можу абсолютно відповідально стверджувати, що українська політика фінансувалася великим капіталом завжди. Незалежно від того, до якої політичної когорти належала та чи інша партія - до опозиційних або до провладних", - зауважив він.

Він визнав, що в 2012 році НУНС вела переговори з великим капіталом.

"У 2012 році Українська народна партія йшла в політичному блоці з "Нашою Україною" і Конгресом українських націоналістів. Можу абсолютно чесно сказати, що ми також вели переговори не з Партією регіонів, а з представниками великого бізнесу щодо отримання фінансової підтримки", - заявив Костенко.

Представників великого бізнесу, які давали гроші НУНС, Костенко назвати відмовився.

"Те, що з'явилася моє прізвище у такому суцвітті Партії регіонів, я пов'язую з моєю книгою, яка недавно вийшла. Це "Історія ядерного роззброєння України", в якій дуже чітко окреслені можливості не тільки великого капіталу, а й Росії на прийняття політичних рішень", - сказав Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль вказав на зв'язок Ющенка з чорною касою "регіоналів"

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ чорну бухгалтерію Партії регіонів. Документи свідчать про витрати політсили на хабарі. У матеріалах фігурують десятки колишніх і нинішніх чиновників найвищого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Один із лідерів партії Ющенка заперечує причетність до чорної каси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути