Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 20:51

Одеські моряки привезли в Україну малярію

Одеські моряки привезли в Україну малярію

Територіальний центр екстреної медицини в Миколаївській області 22 лютого зафіксували рецидив тропічної малярії у двох членів екіпажу суховантажу "Отрада", який з 6 лютого перебував в Нігерії.

Як повідомляє ГУ МНС України в Миколаївській області, хворі - жителі Одеси і Одеської області - від госпіталізації відмовилася. В даний час вони знаходяться на судні під спостереженням лікарів.

За останній місяць це другий випадок захворювання на малярію в Миколаївській області. 2 лютого в Миколаєві було госпіталізовано чоловіка з рецидивом тропічної малярії. Напередодні ця людина перебувала у відрядженні у В'єтнамі.

Малярія - група трансмісивних інфекційних захворювань, що передаються людині при укусах так званих малярійних комарів і супроводжуються лихоманкою, збільшенням розмірів селезінки і печінки, анемією.

Щорічно малярія викликає близько 350-500 мільйонів інфікувань та близько 1,3-3 мільйонів смертей у людей. На райони Африки на південь від Сахари доводиться 85-90% цих випадків, в переважній більшості інфікуються діти у віці до 5 років.

В Україні малярія практично ліквідована і реєструється головним чином завізна малярія і поодинокі випадки місцевого зараження - вторинні від привізних.

Зараз ви читаєте новину «Одеські моряки привезли в Україну малярію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути