субота, 13 квітня 2013 10:22

Одарченко розповів, за що його хочуть позбавити депутатського мандата

Одарченко розповів, за що його хочуть позбавити депутатського мандата
Юрій Одарченко Фото: telegraf.com.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Юрій Одарченко переконаний, що з нього хочуть зняти депутатські повноваження, аби унеможливити акції протесту опозиції у Києві. Про це він сказав під час прес-конференції у Києві.

Одарченко розповів, що вчора, 12 травня, побачив на сайті Київського адміністративного суду позивну заяву проти нього, хоча його особисто до суду не викликали. Нардеп наголосив, що у середу, 17 квітня, о 10.40 буде розгляд заяви фізичної особи на прізвище Горбатов, за якою нібито керівник київського осередку "Батьківщини" на момент реєстрації народним депутатом був членом правління приватного підприємства. Тому нібито він незаконно обіймає посаду народного депутата.

"У заяві йдеться про те, що я на момент реєстрації був членом ТОВ "Донецьк Аква". Як доказ він додав протокол цього товариства про те, що мене обрали членом правління. У позивній заяві він вимагає від ЦВК скасувати реєстрацію мене як депутата. Позбавити мене депутатських повноважень, вилучити посвідчення і зареєструвати наступного за списком депутата", - розповів Одарченко.

Він додав: "Можу запевнити, що членом жодного правління, жодних товариств я не є. Я взагалі не знаю, що це таке (ТОВ "Донецьк Аква" - ред.) і не маю уявлення, що це за структура".

Одарченко пояснив, за новим законодавством будь-кого можуть зробити членом правління будь-якої структури без його відома.

"Новий КПК дозволяє за рішенням прокурора обмежувати діяльність будь-якої посадової особи. Взагалі я вважаю, що це така нова технологія з будь-кого знімати депутатські повноваження за фальшивими документами, які представленні суду. Сьогодні є прогалина в законі: якщо вас захочуть обрати членом правління будь-якої структури, то ви не будете про це і знати", - зауважив нардеп.

Він також підкреслив, що пов'язує цей позов з намаганням влади обмежити або унеможливити акції протесту опозиції.

"Київська "Батьківщина" є активним учасником вуличних акцій. А сьогодні акцент зміщенно якраз на заклик людей активно протестувати. І тому це робиться для того, щоб, зокрема, 18 травня унеможливити протест у Києві", - переконаний Одарченко.

Зараз ви читаєте новину «Одарченко розповів, за що його хочуть позбавити депутатського мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути