понеділок, 08 квітня 2013 16:55

Канівець каже, що готовий віддати свій мандат Луценку

Канівець каже, що готовий віддати свій мандат Луценку
Канівець уже озвучив соратнику Луценка Стецьківу відповідну свою пропозицію. Фото: forum.lvivport.com

Депутат Верховної Ради Олег Канівець (позафракційний) готовий скласти свій депутатський мандат для надання можливості колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку бути обраним депутатом замість нього у окрузі №126 у Львівській області.

Про це він сказав під час чату на сайті "Главред".

Депутат зазначив, що він уже озвучив соратнику Луценка, депутату Ради 6-го скликання Тарасу Стецьківу відповідну пропозицію.

"Якщо в пана Юрія (Луценка) є бажання йти у ВР, я готовий поступитися своїм округом заради цього", – сказав він.

Канівець зазначив, що авторитет екс-міністра допоможе опозиційним силам сформувати стратегію й тактику дій зі скинення влади, а також підкреслив затребуваність його знань і досвіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канівець каже, що в душі залишається опозиціонером і підтримуватиме ініціативи опозиції

Також він вважає, що звільнення Луценка вплине значною мірою на посилення позапарламентської опозиції за умови готовності лідерів фракцій ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка, ВО "Свобода" Олега Тягнибока й партії УДАР Віталія Кличка розділити лідерство в опозиції, розширивши її на непарламентську діяльність.

Щоправда, сам Луценко наразі не зможе скористатись щедрою пропозицією Канівця. Відповідно до закону "Про вибори народних депутатів", "громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку" не може бути висунутий і обраний народним депутатом.

Нагадаємо, Канівець є одним із чотирьох депутатів, які вийшли з фракції "Батьківщина" 5 квітня. Канівець запевнив, що і надалі залишається опозиційним депутатом.

Учора, 7 квітня, президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка. 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при виділенні квартири, нарахування пенсії та стажу водієві, а також при організації святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

Зараз ви читаєте новину «Канівець каже, що готовий віддати свій мандат Луценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути