четвер, 04 квітня 2013 16:45

Спецтема: Демарш провладної більшості

Гриценко підтримав демарш Канівця і хоче бачити складення мандата Яценюком

Гриценко підтримав демарш Канівця і хоче бачити складення мандата Яценюком
Гриценко готовий скласти свій мандат, якщо Канівець перейде у фракцію "Регіонів". Фото: vikna.if.ua

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає правильними дії свого однопартійця Олега Канівця, який вийшов із фракції "Батьківщина".

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Як голова партії і як людина, яка підтримувала Канівця на виборах, додам свої пояснення, які оголосив у Раді парламентським журналістам, - пише він. - Канівець був і залишається опозиційним депутатом, він – в опозиції до Януковича і його політики. Канівець і надалі підтримуватиме законопроекти, внесені опозиційними фракціями. Він не голосуватиме за лобістські, корупційні, антинародні проекти влади. Братиме участь в акціях протесту, організованих опозицією".

За словами опозиціонера, Канівець прийняв узгоджене з ним рішення про вихід із фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яценюк — політичний корупціонер, який мріє стати національним лідером" - заява депутатів

"Попередньо вичерпавши усі засоби впливу на керівництво фракції, від якого протягом кількох місяців він вимагав (усно і письмово) зупинити брудну кампанію по його дискредитації. Керівники фракції не реагували і на мої звернення з цього приводу. Якщо вожді опозиції і надалі лише імітуватимуть боротьбу, прийматимуть одноосібно (без обговорення з депутатами) рішення, наслідком яких є втрата довіри людей і маргіналізація опозиції, то з фракції можуть піти й інші депутати, і я в тому числі", - заявив Гриценко.

Він наголосив, що готовий скласти свій мандат, якщо Канівець перейде у фракцію "Регіонів".

"Я пам'ятаю слово, яке давав виборцям, нагадувати мені не треба. Якби Олег Канівець, за якого я ручався, не залишився в опозиції, а "тушкою" перейшов у табір влади Януковича, я би поклав на стіл свій депутатський мандат. Сподіваюся, що Канівець також дотримає своє слово і залишиться в опозиції. Наостанок, мабуть, риторичне питання: за чотирьох зрадників, які пройшли до ВР за квотою "Фронту змін" і сиділи на Банковій разом із "регіоналами" і комуністами, Яценюк мав би скласти свій мандат? Моя відповідь - так. А Ваша?", - резюмував лідер "Громадянської позиції".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко підтримав демарш Канівця і хоче бачити складення мандата Яценюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути