четвер, 21 червня 2012 14:22

"Звинувачую нашу опозицію у бездіяльності" — Левко Лук'яненко

 "Звинувачую нашу опозицію у бездіяльності" — Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко каже, що не патріотам у паралменті не місце. Фото: obozrevatel.com

Заяви "регіонала" Вадима Колесніченка про те, що Партія регіонів наполягатиме на включення до нової редакції Конституції положення про дві державні мови — українську і російську — це провокація.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній політв'язень, екс-нардеп Левко Лук'яненко.

"Це звичайні провокації російського шовініста, який за національністю є українцем. Це не перший такий перевертень в історії України. Московська еліта не відмовилася від ідеї повернути собі Україну, тому і фінансує таких, як Колесніченко. Такі от шовіністи поселяють серед українців зневіру, що ми не можемо будувати свою державу", - зауважив Левко Григорович.

За його словами, на антиукраїнську діяльність направлений і "мовний" закон Колесніченка.

"Цей закон буде юридичною базою, яка узаконить діяльність п'ятої московської колони. Я звинувачую нашу опозицію у бездіяльності і маю до неї великі претензії. Бо це ж уже другий раз вони не зуміли відстояти українські позиції. Вперше — не загальмували рішення про продовження базування в Криму російського Чорноморського флоту. Тепер розказують, що Литвин їх обдурив, назвавши лише номер законопроекту Колесніченка. Так це що, дитячий садочок? Проблема української мови — це є питання життя чи смерті нашої нації. То ми мусили день і ніч пильнувати, щоб таке не пропускати. Тоді виникає питання: що ви робите у Верховній Раді? Якщо ви — не патріоти, то вам не місце у парламенті!  - обурився екс-нардеп.

Він вважає, що патріоти мають робити все, аби зберегти ту Конституцію, яка є і туди не була вписана російська як друга державна.

"Дві державні мови — це знущання над нашою нацією. Україна, як країна, є однонаціональною. У нас більше 80 відсотків українців, а росіяни — це нацменшина. Говорити про дві мови — нелогічно", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину « "Звинувачую нашу опозицію у бездіяльності" — Левко Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути