вівторок, 19 червня 2012 10:09

"Схід України не купиться на дурню Партії регіонів"

Законопроект "Про засади державної мовної політики" Верховна Рада розгляне у другому читанні сьогодні, 19 червня. Так стверджує один із його авторів, "регіонал" Сергій Ківалов. Документ пропонує зробити російську мову регіональною у 13 областях України. 5 червня його прийняли у першому читанні 234 голосами. Опозиція цьому не завадила. За півтора тижня до того в парламенті після обговорення законопроекту зчинилася бійка, під час якої "бютівцю" Миколі Петруку розбили голову, а його колезі Степанові Курпілю зламали пальця.

— Документ не стоятиме на порядку денному на вівторок, — говорить "нунсівець" 48-річний Тарас Стецьків. — Це ніяк не виходить, бо в понеділок — останній день подачі поправок до нього. А потім їх має розглянути, узагальнити та зробити порівняльну таблицю профільний комітет. Тоді він може ввійти до сесійної зали. Автори законопроекту стверджують, що проголосують у вівторок, бо є агентами російської Федеральної служби безпеки. Вони виконують волю сусідньої держави.

Коли можуть прийняти документ?

— В останній пленарний тиждень на початку липня. Але чи буде це друге читання, залежить від багатьох факторів. Зокрема від дій Партії регіонів, яка не зацікавлена у його прийнятті. Там прекрасно розуміють, які він матиме наслідки для їхнього рейтингу — той падатиме. Крім того, Міністерство фінансів дало їм розрахунки видатків на втілення законопроекту в життя. На переведення держави на двомовність потрібні страшні гроші. Про конкретну суму треба питати у міністра фінансів.

Навіщо "регіонали" так поспішають з його прийняттям? Це роблять, коли у нас проходить Євро і тут багато іноземців.

— Хитрість Партії регіонів полягає в тому, аби прийняти його в першому читанні й "завісити" на друге, якого, можливо, ніколи й не буде. Вони обдурюють свій електорат. "Регіонали" просто ідіоти, тому роблять таку дурню. Думають, що в такий спосіб зупинять падіння рейтингу на сході України. Насправді вони тільки сконсолідують український електорат, якого в нашій державі більше. Грають проти себе. Дурні, але їх ніхто не лікує.

Як поставиться до прийняття закону український народ?

— Схід України не купиться на їхню дурню. "Регіонали" взагалі не розраховують на консолідацію українського електорату. І що далі вони педалюватимуть мовний закон, то гірше буде для них — політично й економічно.

Зараз ви читаєте новину «"Схід України не купиться на дурню Партії регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути