Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 11:06

Обшукають пілота Тимошенко

Обшукають пілота Тимошенко
Суд дозволив обшук житла колишнього заступника міністра транспорту в уряді Тимошенко - глави Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

У документі зазначається, що Київською транспортною прокуратурою проводиться досудове слідство у кримінальній справі, порушеній 8 липня 2010 Генпрокуратурою відносно екс-чиновника за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

У постанові зазначається, що Давидов, "зловживаючи службовим становищем, діючи умисно в інтересах третіх осіб, 21 квітня 2008 підписав договір про надання юридичних послуг з суб"єктом підприємницької діяльності та 22 квітня 2008 - договір про надання юридичних послуг з фізичною особою-підприємцем".

Також чиновник підписав акти здачі-приймання юридичних послуг за вказаними договорами.

За платіжними дорученнями Державною авіаційною адміністрацією підприємцям перераховано 20 тисяч гривень та 60 тисяч гривень.

Також досудовим слідством встановлено, що вказані в актах послуги фактично виконувались працівниками юридичного управління Державної авіаційної адміністрації. "Самими ж підприємцями юридичні послуги не надавались", - йдеться у постанові.

"Таким чином, колишній заступник міністра, зловживаючи службовим становищем, умисно, всупереч інтересам служби, діючи в інтересах третіх осіб, вніс до актів здачі-приймання юридичних послуг неправдиві відомості...та незаконно перерахував вказаним особам 80 тисяч гривень, чим завдав шкоди державі", - зазначається у документі.

Суд вважає, що подання про обшук слід задовольнити, "оскільки наявні в кримінальній справі матеріали дають достатні підстави вважати, що речі і цінності, здобуті злочинним шляхом, документи, а також інші предмети, що мають суттєве значення у справі можуть знаходитися за місцем проживання".

Нагадаємо, що Давидов у 90-х роках був пілотом Тимошенко. З 1996 до 2000 року був гендиректором компанії "ЄЕС-Авіа", яку створила корпорація Юлії Тимошенко "Єдині енергосистеми України".

Зокрема, частина 2 статті 364 - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Частина 2 статті 366 - службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (карається позбавленням волі на строк від двох до п"яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Зараз ви читаєте новину «Обшукають пілота Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути