середа, 01 вересня 2010 16:52

Експерт назвав умову арешту Турчинова

Експерт назвав умову арешту Турчинова

Влада, можливо, не має остаточного сценарію дій стосовно чиновників колишнього уряду.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт центру політичних досліджень та конфліктології Антон Фінько

"На цей момент важко остаточно визначитися наскільки далеко піде нинішня влада стосовно високопосадових осіб колишнього уряду. Звісно у затримані чи розшуку колишніх високопосадовців можна угледіти політичне забарвлення та ознаки тиску на опозицію зважаючи на те, що дії правоохоронних органів спрямовані проти представників однієї політичної сили", - підкреслив аналітик

Експерт нагадав, що схожа ситуація в Україні була в 2005-07 р.р:"Тоді масово застосовувалося вибіркове правосуддя. Зокрема, було звільнено понад 20 тисяч службовців, затриманий голова Донецької облради, був підданий переслідуванню колишній голова Закарпатської ОДА Іван Різак"

"Нинішня ситуація дуже нагадує ту за винятком того, що не здійснюється чистка державних службовців. Гадаю, що нинішня влада насправді зацікавлена не у вибірковому правосудді а на здійснення загальної рішучої антикорупційної політики не зважаючи на те, чи вона спрямована проти своїх, чи чужих", - зауважив аналітик.

Водночас за словами політолога, влада, можливо, поки що не має остаточного сценарію

"Гадаю, що в середині влади є різні позиції. Є позиція більш поміркована, є яструбина і остаточна ситуація залежить від того, яка з цих позицій візьме вгору", - зазначив Антон Фінько, підкресливши, що влада зацікавлена в здійсненні загальної антикорупційної політики в межах якої не здійснювалося б розрізнення на своїх та чужих.

Він переконаний, що така політика є "дуже сильним ресурсом для забезпечення електоральної підтримки".

Нагадаємо, що у ЗМІ з"явилася інформація про те, що екс-першого віце-прем"єра Олександра Турчинова буде викликано на допит. Крім того, не виключено, що він буде арештований.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав умову арешту Турчинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути