Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2019 09:14

Обмін полоненими: росЗМІ розказали про нову схему

Обмін полоненими: росЗМІ розказали про нову схему
Стала відома нова схема обміну полоненими. Фото: НВ

Обмін утримуваними особами між Україною та Росією може відбутися за новою схемою. Засуджених помилують президентськими указами, а підслідних відправлять в Україну і Росію з копіями їхніх кримінальних справ. За злочини судитимуть заочно.

Обмін ув'язненими між Києвом і Москвою планували провести за формулою "35 на 35" 1 вересня, але він не відбувся, повідомляють російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є таємні домовленості - Пристайко про зустріч у "нормандському форматі"

"Спочатку 24 українських моряків планували просто відправити на Батьківщину з їхніми кримінальними справами. Проте влада України вважає кримінальне переслідування моряків незаконним і вимагає повернути їх без будь-яких умов. Тоді після консультацій зі слідчими ФСБ вирішили відправити ув'язнених в Україну з нотаріально завіреними копіями їхніх кримінальних справ. Так Києву не доведеться припиняти кримінальні справи проти своїх громадян, а в Росії українських моряків зможуть засудити заочно", - йдеться у повідомленні.

Серед українців, які повинні прибути з російського полону, є Олег Сенцов, якого 10 травня 2014-го за обвинуваченням у підготовці терактів затримали в Криму. Крім того, повинен прибути Павло Гриб, затриманий 24 серпня 2017-го на території Білорусі, Володимир Балух, затриманий ФСБ у грудні 2016-го, Микола Карпюк, затриманий 17 березня 2014-го, і 24 українських моряка, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018-го. Також, за даними, серед політв'язнів є Роман Сущенко.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими: росЗМІ розказали про нову схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути