субота, 08 вересня 2012 13:45

Облада Тернопільщини відмовляється зняти зі своєї будівлі бандерівський прапор

Автор: Фото: zz.te.ua
 

Тернопільська обласна рада отримала лист від прокуратури Тернопільської області з вимогою зняти з адмінбудівлі облради червоно-чорний прапор.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

"Цей прапор було вивішено ще 5 липня на знак протесту проти ухвалення ганебного антиукраїнського "мовного" закону. Тисячоліття український народ боровся за те, щоби жити у вільній країні та розмовляти рідною українською мовою. Сотні тисяч людей заплатили за це власним життям. А нині одним натиском депутатського пальця групка манкуртів фактично заганяє українську мову мало не в підпілля. Жодна людина, котра шанує пам'ять своїх предків, поважає свій народ, пишається тим, що є українцем, – не змириться з цим", – заявив голова Тернопільської обласної ради і "свободівець" Олексій Кайда.

Очільник Тернопільської облради наголосив, що червоно-чорний прапор став символом національної революції.

"Нині ж, за вказівкою з Києва, цей прапор намагаються прибрати з будівлі Тернопільської облради. І це в той час, коли Україна вкотре опинилася в політичній неволі. Тому я наголошую: "Поки в Україні будуть при владі окупанти, доти на адмінбудинку Тернопільської облради поряд із державним синьо-жовтим майорітиме червоно-чорний прапор національної революції! Майорітиме, як нагадування – настав час українській нації пробудитися та повстати з того безладу, до якого довів країну режим олігархічної диктатури", - сказав Кайда.

Раніше у місті Дворічна Харківської області на будівлі ДП "Укрпошта" замість державного прапора був вивішений прапор Партії регіонів. Аналогічні випадки зафіксовано в Криму і Одеській області, хоча це заборонено законом.

Червоно-чорний прапор є символом українського націоналізму. В Україні він почав застосовуватись після II Великого Збору ОУН(б) у квітні 1941 року, на якому бандерівці прийняли постанову про червоно-чорний прапор як символ боротьби за Україну.

Зараз ви читаєте новину «Облада Тернопільщини відмовляється зняти зі своєї будівлі бандерівський прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

409

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути