неділя, 22 січня 2012 15:21

На мітингу на честь Соборності радянські офіцери намагалися порвати прапор УПА
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У Донецьку біля пам'ятника Тарасу Шевченко завершився мітинг, присвячений Дню Свободи і Соборності. У ньому взяли участь більше ста представників опозиційних партій і громадських діячів. Вони згадали Юлію Тимошенко, закликали демократичні сили до об'єднання.

Перед початком акції до місця її проведення прийшли близько 40 кремезних чоловіків - представники світських офіцерів з організації "Ніхто крім нас" і козаки. Вони пояснили, що "стежать за громадським порядком", а саме - мають намір "не допустити появи фашистської символіки".

Чоловіки порвали газету "Нація і держава", а потім зажадали в організатора мітингу Марії Олійник, заступника голови місцевої "Просвіти", не розгортати прапор ОУН-УПА. Після початку мітингу чоловіки вигукували "Приберіть нацистську свастику!", намагалися заглушити крики "Слава Україні!", Кілька разів пробиралися в центр мітингуючих і намагалися вирвати чорно-малиновий прапор УПА з рук. Цим намірам фізично перешкоджали працівники міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у День Соборності не забув "вколоти" Тимошенко

До місця подій так само прибули начальник управління по зв'язках з громадськістю Донецької міської ради Максим Ровінський та міліцейське керівництво. Вони проводили з керівниками організації "Ніхто крім нас" профілактичні бесіди, умовляючи "вести себе толерантно". Заявку на власну акцію з нагоди Дня Соборності радянські офіцери не подавали.

"Це провокація, у нас був договір, що цієї фашистської нечесті не буде. Під цим прапором Шухевич спалював білоруські села з мирними жителями, ми постараємося, щоб у Донецьку цей бандерівський прапор більше ніхто не бачив", - заявив Gazeta.ua чоловік, який намагався пошкодити прапор ОУН-УПА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди Королевської та Гриценка з'єднали два береги Дніпра

"Це прапор Конгресу українських націоналістів, - повідомила Марія Олійник. - Це прапор нашої партії, а мені у час мітингу міліцейський начальник радить: приберіть прапор, щоб не було конфліктів. Щоб їх не було, міліції треба робити свою роботу - припиняти дії п'яних хуліганів, а не вказувати нам якісь прапори використати".

Зараз ви читаєте новину «На мітингу на честь Соборності радянські офіцери намагалися порвати прапор УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

283

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути