Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 17:03

Про обмін Козлової на Савкова 10 січня в Москві домовився Медведчук

Про обмін Козлової на Савкова 10 січня в Москві домовився Медведчук
Спецпредставник України в Тристоронній контактній групі Віктор Медведчук (на фото) організував досягнення домовленості про звільнення Козлової Надії та Савкова Романа в Москві 10 січня 2018 року. Фото: Ні корупції!

Про обмін Надії Козлової на Романа Савкова 10 січня в Москві домовився Віктор Медведчук, спецпредставник України в Тристоронній контактній групі. Про це повідомили російські ЗМІ.

"За інформацією джерел з Донецька, домовленість про звільнення Козлової Надії Петрівни Україною та Савкова Романа Олександровича ДНР була досягнута під час переговорів спецпредставником України в Тристоронній контактній групі Віктором Медведчуком в Москві 10 січня 2018 року", - написало Regnum.

Видання повідомило, що Козлову помилував президент Порошенко і передав представникам Донецька 21 січня.

"У неї ампутовані кінцівки, є маленька дитина. Роман Савков - військовослужбовець ЗСУ, що страждає від важкої форми діабету. Його передадуть представникам української влади 24 січня", - йдеться в замітці.

Нагадаємо, 15 листопада 2017 року спецпредставник України з гуманітарних питань Віктор Медведчук в присутності Патріарха Кирила звернувся до президента РФ з проханням посприяти звільненню утримуваних осіб. Володимир Путін в той же день звернувся до голів Донецька і Луганська, і в результаті 27 грудня 2017 року відбувся обмін за формулою "306 на 74".

Як писали раніше ЗМІ, 10 січня 2018 року відбулася зустріч Віктора Медведчука з Володимиром Путіним, під час якої обговорювали український порядок денний. Зокрема, говорили про другий етап обміну полоненими між Києвом, Донецьком і Луганськом, і навіть звільнення громадян України, засуджених на території Російської Федерації, реальні перспективи введення миротворчого контингенту ООН на Донбас і прийнятний формат миротворчої місії ООН, перспективи виконання Мінських угод і мирного врегулювання конфлікту на Сході України в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Про обмін Козлової на Савкова 10 січня в Москві домовився Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути